logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hp Pavilion dv6 6b10ew - włączony komputer a brak obrazu

Mamadodo 11 Gru 2018 00:16 513 8
REKLAMA
  • #1 17618903
    Mamadodo
    Poziom 6  
    Witam. Po włączeniu komputera nie pojawia się obraz. Obstawiam, że to taśma od matrycy. Poszukuję obecnie jej w internecie, ale nie mogę znaleźć identycznej. Niby podpisane, że do tego laptopa pasują ale maja więcej styków Mój wygląda tak:
    Hp Pavilion dv6 6b10ew - włączony komputer a brak obrazu
  • REKLAMA
  • #2 17619045
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3911
    Witam. Zanim wyjąłeś taśmę sprawdziłeś czy obraz jest na monitorze przez port VGA?
  • REKLAMA
  • #3 17619051
    Mamadodo
    Poziom 6  
    Hej. Nie nie sprawdzałam. Nie miałam kabla. Ale obstawiam to bo laptop już mi wcześniej szwankował . Jak był zamykany i otwierany to często długo się monitor załączył albo wogole nie włączał. Ostatnio non stop był otwarty. A mnie podkusiło go zamknąć.
  • REKLAMA
  • #4 17619061
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    W jaki sposób wyszukujesz w internacie taśmy do tego laptopa?? Co wpisujesz??
  • REKLAMA
  • #5 17619076
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3911
    @Mamadodo W tym modelu występowały 2 rodzaje taśm.
  • #6 17619091
    Mamadodo
    Poziom 6  
    KRY5PIN napisał:
    W jaki sposób wyszukujesz w internacie taśmy do tego laptopa?? Co wpisujesz??

Hej. Wpisuje taśma do matrycy hp pavilion dv6-6b10ew
  • #7 17619149
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 464
    Zobacz na laptopshop.pl ram są dokładne zdjęcia i opisy. Albo wpisz w Google numer symbol z tej białej naklejki przy wtyku.
  • #8 17619163
    Mamadodo
    Poziom 6  
    KRY5PIN napisał:
    Zobacz na laptopshop.pl ram są dokładne zdjęcia i opisy. Albo wpisz w Google numer symbol z tej białej naklejki przy wtyku.
    Dzieki . Zaraz sprawdze namiary z tej strony.

Dodano po 1 [godziny] 53 [minuty]:

KRY5PIN napisał:

Niestety. Patrzyłam i pisałam do nich. Nie maja tego w swoim asortymencie. :(

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

Numer na taśmie to 50.4RI08.021 MEC REV:A01b

Dodano po 3 [minuty]:

PITERRR napisał:
    @Mamadodo W tym modelu występowały 2 rodzaje taśm.
    a jaki jest ten drugi model?????
  • #9 17790071
    DanyMaker
    Poziom 1  
    Ja obstawiam zimne luty karty graficznej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem HP Pavilion dv6 6b10ew, który po włączeniu nie wyświetla obrazu. Podejrzewa uszkodzenie taśmy matrycy, jednak ma trudności w znalezieniu odpowiedniego modelu taśmy w internecie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy obraz pojawia się na zewnętrznym monitorze przez port VGA oraz zwracają uwagę na możliwość występowania dwóch rodzajów taśm w tym modelu. Użytkownik podaje numer taśmy, ale nie może jej znaleźć w dostępnych źródłach. Pojawia się także sugestia dotycząca zimnych lutów karty graficznej jako potencjalnej przyczyny problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA