logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DSR6201/91 nie czyta nowych kart, ale działa ze starą Cyfra+

janomo 11 Gru 2018 13:24 765 3
REKLAMA
  • #1 17619624
    janomo
    Poziom 24  
    Ocena: 247
    Witam. Usterka conajmniej dziwna.
    Klient ma 2 różne dekodery i dwie karty. Jeden z dekoderów to DSR6201/91. Nagle przestał widzieć kartę. Obie karty działają na drugim tunerze. Zatem wymieniłem w dekoderze TDA8024T. Nadal to samo. Gdy włoże kartę odwrotnie jest informacja że karta jest źle włożona lub uszkodzona. Jeśli włożę prawidłowo nic się nie zmienia - pisze żeby włożyć kartę.
    I teraz najdziwniejsze. Doszukałem się w moich zapasach starej karty jeszcze z Cyfry + która jest odblokowana i na niej dekoder działa! Tzn. kanały niekodowane chodzą i znika komunikat żeby włożyć kartę. Zaznaczam że mojej karty nie próbowałem wkładać na starym IC. Klient twierdzi że oglądał, wyłączył z pilota na kilka godzin i po włączeniu już nie działa. Nie ma żadnych spliterów czy czegoś w tym rodzaju. Karta w tym czasie nie była wyjmowana. Twierdzi również, że w tym dekoderze aktualizacja oprogramowania wymaga zgody użytkownika, a wtedy nie potwierdzał niczego.
    Podejrzewam że problem jest jednak w oprogramowaniu.
    Ktoś może coś podpowiedzieć?
  • REKLAMA
  • #2 17620676
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 17621601
    janomo
    Poziom 24  
    Ocena: 247
    Drugi nie wiem co to za dekoder, chyba z twardym dyskiem. Ale co to ma do rzeczy? Karty obie chodzą na drugim dekoderze, na Philipsie nie chodzi ani jedna, a moja stara karta chodzi. I to jest dla mnie niepojęte.
  • #4 17622224
    vito007
    Poziom 26  
    Ocena: 214
    FEDC i wszystko jasne?
REKLAMA