logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 6s PLUS nie włącza się, bootloop i błąd 9 po wymianie baterii

rjedras 13 Gru 2018 09:24 807 5
  • #1 17623814
    rjedras
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z Iphone 6s + . U mojej siostry w telefonie bateria napuchła do tego stopnia że bateria zaczęła wypychać wyświetlacz.
    Zakupiłem nową baterię sprawdzoną u dostawcy na miejscu czy przypadkiem nie leżała rok i straciła swoją wartość ( miałem już taki przypadek w 5s - po 1msc bateria była do wyrzucenia ) .
    Wymieniłem baterie w telefonie i po tym telefon nie załącza się pod power a przy podłączeniu do ładowarki zawiesza się i wpada w bootloop z logiem. Próbowałem już różnych kombinacji na Bootloop do tego zakupiłem jeszcze jedną baterię aby sprawdzić czy to nie wina nowej.Dodam że sprawdzałem napięcie na płycie oraz baterię. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Przy użyciu Itunes telefon rozpakowuję paczkę z iOS po czym wyrzuca błąd 9 .
    Z góry dziękuje za każdą pomoc.
    Pozdrawiam
  • #2 17627651
    daniels55
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Stawiam na to, że wkreciłeś śrubkę nie w to miejsce gdzie trzeba i masz taki efekt. Bez wiedzy i sprzętu nie postawisz diagnozy. Tylko porządny serwis. Pozdrawiam
  • #3 17628085
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 222
    Kiepska bateria, zacznij od kupna dobrej.
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
  • #4 17628167
    rjedras
    Poziom 2  
    RafalB napisał:
    daniels55 "Stawiam na to, że wkreciłeś śrubkę nie w to miejsce gdzie trzeba i masz taki efekt. Bez wiedzy i sprzętu nie postawisz diagnozy. Tylko porządny serwis. Pozdrawiam"

To nie pierwszy telefon który zrobiłem. Wymieniałem nie raz wyświetlacze i baterie.

RafalB napisał:
    RafałB "Kiepska bateria, zacznij od kupna dobrej."
    - kupiłem łącznie 2 baterie od 2 różnych dostawców i efekt ten sam.
  • #5 17628396
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 222
    rjedras napisał:
    - kupiłem łącznie 2 baterie od 2 różnych dostawców i efekt ten sam.

Jest tyle szajsu na rynku, że mógłbyś nawet 10 sztuk kupić od 10 różnych sprzedawców i efekt będzie taki sam ;)
    Do tego fakt, że kręcisz śrubki dłuższy czas nic nie zmienia bo bez rzetelnej weryfikacji płyty głównej i samych baterii, to tylko gdybanie.
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
  • #6 17630121
    rjedras
    Poziom 2  
    RafalB napisał:
    Jest tyle szajsu na rynku, że mógłbyś nawet 10 sztuk kupić od 10 różnych sprzedawców i efekt będzie taki sam ;)
    Do tego fakt, że kręcisz śrubki dłuższy czas nic nie zmienia bo bez rzetelnej weryfikacji płyty głównej i samych baterii, to tylko gdybanie.

Z tym się zgodzę lecz jeżeli temat ma polegać na tym jak ciśniesz użytkownika to raczej nie skorzystam z tej przyjemności. Każdy od czegoś zaczynał ja w ramach hobby uczę się cały czas na temat napraw GSM od teorii płyty głównej i układów po praktykę, ponieważ lubię to robić.Także z góry dziękuje.
REKLAMA