logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laurastar IS5 nieustannie wyrzuca parę - wymiana elektrozaworu nie pomogła

burzaxxx 16 Gru 2018 12:50 1692 2
REKLAMA
  • #1 17630725
    burzaxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    Witam
    Mam deskę do prasowania z następującym uszkodzeniem.
    Żelazko rozgrzewa się i następuje wyrzucanie pary. Nie można tego zatrzymać.
    Zmieniłem elektrozawór ale tylko tą czarnę kostkę. Niestety dalej to samo.
    Gdzie mogę szukać problem? jak można sprawdzić elektrozawór ?
    Załączniki:
    • Laurastar IS5 nieustannie wyrzuca parę - wymiana elektrozaworu nie pomogła l2.JPEG (127.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Laurastar IS5 nieustannie wyrzuca parę - wymiana elektrozaworu nie pomogła l1.JPEG (64.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17630972
    UczenEl
    Poziom 18  
    Ocena: 388
    Zaznaczyłem Ci na zdj. Sprawdź tą "rurkę"

Laurastar IS5 nieustannie wyrzuca parę - wymiana elektrozaworu nie pomogła

Miałem podobny problem w stacji parowej, cewka dobra a wina w tym ustrojstwie leżała, kamień go zabił. U ciebie może się zaciął czy coś ale na cewkę cały czas nie idzie napięcie?
  • #3 17631312
    burzaxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    Rzeczywiscie, okazało się że ta część była niesprawna. Podłączyłem inny elektrozawór i po podłączeniu pod 230V słychać charakterystyczne pyknięcie.
    Na uszkodzonym było pyknięcie ale cichsze.
    Po wymianie deska śmiga
    Załączniki:
    • Laurastar IS5 nieustannie wyrzuca parę - wymiana elektrozaworu nie pomogła L3.JPEG (103.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA