logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej

Bigos_PL 16 Gru 2018 13:40 1947 6
REKLAMA
  • #1 17630873
    Bigos_PL
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie! Otrzymałem do serwisu telefon sm-s8 na wymianę wyświetlacza. Po wymianie telefon nie chce wystartować. Stan przed wymianą nieznany. Podczas gdy podłączam zasilanie wskaźnik wskazuje 0.00A czasem skoczy na 0.08A ale to na mini sekundę. Został w nim wymieniona bateria oraz gniazdo więc nic nie pozostaje jak sama płyta główna. Odlutowałem czapki od płyty, myślałem że coś uda i się zobaczyć pod mikroskopem. Gdy naduszę guzik power słychać cykanie gdzieś w okolicy złącza z baterią. Co to może być? Za rozwiązanie problemu stawiam czteropak ;)
    Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej
  • REKLAMA
  • #2 17632002
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2085
    Bigos_PL napisał:
    Witam serdecznie! Otrzymałem do serwisu telefon sm-s8 na wymianę wyświetlacza. Po wymianie telefon nie chce wystartować

Telefon włączał się było coś widać na wyświetlaczu przed wymianą?
  • REKLAMA
  • #3 17632699
    Bigos_PL
    Poziom 9  
    gradek83 napisał:
    Bigos_PL napisał:
    Witam serdecznie! Otrzymałem do serwisu telefon sm-s8 na wymianę wyświetlacza. Po wymianie telefon nie chce wystartować

Telefon włączał się było coś widać na wyświetlaczu przed wymianą?

Telefon otrzymaliśmy dawno temu. Z tego co pamiętam nikt nie sprawdzał czy się uruchamia. No cóż nasza wina, lecz i tak chcielibyśmy to naprawić tylko nie wiemy gdzie szukać przyczyny usterki :/
  • REKLAMA
  • #4 17712565
    Bigos_PL
    Poziom 9  
    Witam! Nadal nie rozwiązaliśmy problemu :/ zrobiłem kilka fotek spod mikroskopu gdzie słychać cykanie (obok złącza do baterii bądź po drugiej stronie)
    Nagrałem również dźwięk, przypomnę telefon nie ładuje się nawet poprzez ładowarkę indukcyjną, nie chce się uruchomić 0,0A, podczas gdy naduszę guzik power zaczyna się cykanie.
    https://drive.google.com/file/d/1sc3w9woLs8a3WBKYMeHdBZ9Xmdb8fIS3/view
    Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej
    Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej
  • REKLAMA
  • #5 17712853
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 221
    Bigos_PL napisał:
    podczas gdy naduszę guzik power zaczyna się cykanie.

A jaki wówczas płyta pobiera prąd ?
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
  • #6 17712957
    Bigos_PL
    Poziom 9  
    Cały czas jest 0,0A, czasami skoczy na 0,16A ale to na mini sekundę.
  • Pomocny post
    #7 17715022
    topstar
    Poziom 18  
    Ocena: 39
    Zacząłbym od pomiarów na głównym PMIC(zaznaczone kółkiem). Samsung Galaxy S8 SM-G950 - Brak ładowania, uszkodzony element na płycie głównej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Galaxy S8 (SM-G950), który po wymianie wyświetlacza nie uruchamia się. Przed wymianą stan urządzenia był nieznany. Po podłączeniu zasilania wskaźnik pokazuje 0.00A, czasami skacze do 0.08A, a przy wciśnięciu przycisku zasilania słychać cykanie w okolicy złącza baterii. Wymieniono już baterię oraz gniazdo, co sugeruje, że problem może leżeć w płycie głównej. Użytkownik prosi o pomoc w diagnozie usterki, wskazując na możliwość uszkodzenia elementu na płycie głównej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA