logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po zapisaniu pracy do formatu pdf nie działa odwołanie do rysunków.

najtek556 16 Gru 2018 14:17 960 3
REKLAMA
  • #1 17630970
    najtek556
    Poziom 2  
    Cześć,
    W pracy dyplomowej na końcu umieściłem spis rysunków (word 2010). Zapisałem pracę w formacie PDF. Jeśli kliknę w dowolny punkt spisu treści, przenosi mnie do dokumentu w wybrane miejsce, podobnie jest z tabelami. Problem wystepuje przy spisie rysunków. Na 30 rysunków działają tylko trzy. Rysunki są widoczne w tekście, natomiast po wybraniu rysunku ze spisu, wyskakuje komunikat czy chcę pobrać rysunek z folderu swojego komputera. Zupełnie nie mam pojęcia w czym leży problem. Próbowałem zapisywać pracę na innym komputerze lecz nadal odwołuje się do folderu z mojego komputera.

edycja:
    Zauważyłem tylko, że te trzy działające rysunki są w formacie "zawijaj tekst- równo z tekstem", te które nie działają "zawijaj tekst- góra dół"
  • REKLAMA
  • #2 17631110
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2038
    Czy wszystkie rysunki są w tym samym katalogu co główny plik? Może są w innym katalogu.
  • REKLAMA
  • #3 17631162
    najtek556
    Poziom 2  
    @ta_tar _tar
    Są w tym samym folderze na pulpicie
    po otwarciu dokumentu na innym komputerze oczywiście widać wszystkie rysunki w pracy ale nie działają tylko ich odwołania w spisie :/
  • #4 17631383
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2038
    To trochę dziwne bo powinno odwoływać się do podpisu tego rysunku np. Rysunek 1, Rysunek 2 a nie do samego rysunku. Skoro widać rysunki to może coś jest źle ze wstawieniem odwołania spisu rysunków.
REKLAMA