logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router fritz repeater fritz problem z dostępem do sieci

genuinejanbar 16 Gru 2018 15:12 2028 5
REKLAMA
  • #1 17631095
    genuinejanbar
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Sąsiad udostępnia mi internet po wifi z routera Fritz na mój login i hasło. Ponieważ sygnał jest słaby kupiłem repeater też Fritza i tu pojawił się pewien problem. Żeby korzystać z sieci co jakiś czas trzeba kliknąć na podstawianej przez ruter stronie ikonkę OK', na urządzeniach z ekranem to nie problem, ale repeater go nie ma. Początkowo sprawę załatwiał WPS, jednak co jakiś czas urządzenie się wylogowywało i trzeba było dzwonić lub chodzić do niego, żeby wcisnąć przycisk WPS. To jest bardzo uciążliwe, bo on mieszka w innej klatce a w dodatku często go nie ma w domu, ustaliliśmy więc, że znajdziemy jakieś lepsze rozwiązanie. Pytanie jest więc takie, jak to usprawnić/poprawić?
  • REKLAMA
  • #2 17631114
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2678
    genuinejanbar napisał:
    Pytanie jest więc takie, jak to usprawnić/poprawić?

Jedyne stabilne rozwiązanie to przewód ale w takich warunkach to raczej będzie niewykonalne. Problemem jest poziom sygnału plus zakłócenia jakie na 100% są w zabudowie typu blok. Urządzenia często automatycznie zmieniają kanały na których pracują a co za tym idzie na wzajem się zakłócają. Możesz spróbować zmienić położenie wzmacniacza czy urządzenia u sąsiada aby poprawić poziom sygnału ale musisz pamiętać że te urządzenia nie są do tego zaprojektowane aby przy tej mocy działać w takich warunkach.
  • REKLAMA
  • #3 17631365
    genuinejanbar
    Poziom 11  
    A jest jakaś możliwość, żeby korzystając z repeatera dało się kliknąć w tę ikonkę i przedłużyć dostęp do neta?
  • REKLAMA
  • #4 17631386
    jimasek
    Właśnie mówiłem też o wzmacniaczu, to słaby pomysł jest w takiej zabudowie. Wzmacniacz musi mieć co wzmocnić.
  • REKLAMA
  • #5 17631686
    genuinejanbar
    Poziom 11  
    Zmartwiłeś mnie, bo idą Święta i sąsiad niczego nowego nie kupi... . W jednym pomieszczeniu jest jako taki internet, więc miałbym co wzmocnić i na teraz największym problemem jest jak odzyskać dostęp do neta, bez dzwonienia do niego lub żony, żebyśmy razem wcisnęli WPS-a, czyli "jak wcisnąć tę cholerną ikonkę!"...
  • #6 17631709
    jimasek
    Załatwić sobie swój internet a nie w taki karkołomny sposób. Jest mnóstwo ofert LTE i pewnie kablowych w twojej okolicy.
REKLAMA