Probowalem pewnej ksiegowej pomoc zainstalowac WF-Kapera pod XP SP2 Home Edition. Program wymaga zainstalowania SQL serwera MSDE. W wersji orginalnej jest to MSDE 2000. Konczy sie to komunikatem o niemoznosci postawienia serwera. Instalator mysli ze 2 minuty na 2 kreski przed koncem po czym zwija spowrotem (rolls back) i wychodzi z komunikatem "Setup failed to configure server". Probowalem roznych ustawien ale nic nie skutkuje. Komputer chodzi na sieci bez problemu. Windows jest praktycznie swiezo zainstalowany. Inne programy chodza bezproblemowo, dziala platnik na accesie itp.
w errorlogu jaki tworzy instalator sql'a na ostatniej linii pojawia sie zapis
SQL Server is terminating due to 'stop' request from Service Control Manager.
Z czym ten problem moze byc zwiazany ? Pozatym jak proboje zainsalowac niezaleznie sciagniete MSDE to cos "pierdzi" mi o kodowaniu i o zabezpieczeniach zwiazanych z haslem po czym wychodzi. Ten z instalacji Kapera chociaz cos proboje zainstalowac po czym sie cofa i odinstalowuje. Dokladnie komunikatow nie pamietam bo robilem tu u klientki wiec nie mam tego pod reka.
W manualu niestety nie ma nic na ten temat a do supportu WA-Pro ciezko sie dodzwonic.
Jak temat ruszyc ?
w errorlogu jaki tworzy instalator sql'a na ostatniej linii pojawia sie zapis
SQL Server is terminating due to 'stop' request from Service Control Manager.
Z czym ten problem moze byc zwiazany ? Pozatym jak proboje zainsalowac niezaleznie sciagniete MSDE to cos "pierdzi" mi o kodowaniu i o zabezpieczeniach zwiazanych z haslem po czym wychodzi. Ten z instalacji Kapera chociaz cos proboje zainstalowac po czym sie cofa i odinstalowuje. Dokladnie komunikatow nie pamietam bo robilem tu u klientki wiec nie mam tego pod reka.
W manualu niestety nie ma nic na ten temat a do supportu WA-Pro ciezko sie dodzwonic.
Jak temat ruszyc ?