logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rekomendacje fotopułapki leśnej z GSM i długą żywotnością akumulatora

Hubertbbb 22 Gru 2018 12:56 2934 3
REKLAMA
  • #1 17643700
    Hubertbbb
    Poziom 2  
    Cześć! Szukam fotokamery którą chciałem zainstalować w lesie, przy paśnikach, aby monitorować w jakich godzinach i jaka zwierzyna przychodzi po pokarm.

Chciałbym aby:
    - akumulatorki w kamerze wytrzymywały do jednego miesiąca,
    - kamera miała czujnik ruchu i moduł gsm, tak aby po wykryciu ruchu wysyłała wiadomość ze zdjęciem na telefon.

Najbardziej zależy mi na właściwościach powyżej, szukam kamerki do 600zł, mogą być i droższe modele, poszukam wtedy używanych :)

Opcjonalnie:
    - Możliwość aktualnego podglądu video na chmurze,
    - Dedykowana aplikacja.

Dzięki za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 17643708
    smyk55
    Poziom 23  
    Ocena: 108
    Masz już jakieś swoje typy pułapek?
  • REKLAMA
  • #3 17643717
    Hubertbbb
    Poziom 2  
    Właśnie nie, nie znam się na tym kompletnie. Czytałem tylko na forach że jedni polecają te z aliexpres, inni sprawdzone marki ze sklepów szpiegowskich. Większość osób która pytała na forum, poszukiwali czegoś so monitoringu. Mi wystarcza same zdjęcia :)
  • #4 17643753
    smyk55
    Poziom 23  
    Ocena: 108
    Hubertbbb napisał:
    Chciałbym aby:
    - akumulatorki w kamerze wytrzymywały do jednego miesiąca,
    - kamera miała czujnik ruchu i moduł gsm, tak aby po wykryciu ruchu wysyłała wiadomość ze zdjęciem na telefon.
    Z tego co napisałeś dokładnie wiesz co jest Tobie potrzebne. Wystarczy wejść na stronę sklepu co oferują takowy sprzęt a tam masz wszystkie parametry. Decyzja gdzie kupić czy na Ali czy tu w kraju zależy tylko od Ciebie. Dodatkowo jeśli chcesz dowiedzieć sie czegoś więcej jest sporo materiału na YT. W tym przedziale cenowym znajdziesz coś dla siebie. Praktycznie wszystkie wysyłają zdjęcia czy fragmenty filmów na tel czy maila. Wiadomo kto w dzisiejszych czasach produkuje elektronikę dlatego warto skupić się na ich możliwościach. Postaraj się coś wybrać - kilka typów i opisz co Ci w nich pasuje lub co w nich przeszkadza.
    Przykładowa strona http://mixhurt.com.pl/fotopulapki-kamery-lesne-c-47.html
REKLAMA