Czy każda z laminatem opisanym jako BN41-00813E MP0.1 podejdzie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamGanCegall napisał:Bardzo pomocne. I śmieszne zarazem. Dowiem się konkretnie?Podejdzie każda o tym symbolu PCB, ten sam rozstaw otworów mocujących
W_marko napisał:Sprawdzałem z grubsza to co widoczne - nie da się wyłapać anomali, tym bardziej że jest ona nieprzewidywalna w występowaniu.Sprawdź stabilizatory smd
robokop napisał:procesora pod metalowym ekranem zdradza objawy wrażliwości termicznej
robokop napisał:Te 2 na zewnątrz mają w/g testera po 1000 z groszami, te wewnątrz ekranu w okolicach 940uF.
GanCegall napisał:to po schłodzeniu raczej by było jeszcze gorzej, a jest lepiej.
waniagog napisał:No tu masz rację - jeden ze sposobów lokalizowania wyschniętych kondensatorów - po podgrzaniu pojemność im rośnie.Tak samo mogę powiedzieć na temat kondensatorów elektrolitycznych. Po ich schłodzeniu byłoby gorzej, a nie lepiej.
GanCegall napisał:A nie wiem nawet - nie było widać na fotce. Przyjdzie, będziemy się zastanawiać co z tym dalej.Jaka jest litera na końcu tej płyty zamówionej?
GanCegall napisał:Uszkodzona komórka RAM-u? Wypisz wymaluj, wygląda to jak w PC - wpierw całkiem ciemno, potem ciemny, "sztywny" obraz na sekundę wraca, potem restart. I tak losowo w koło.Gdyby problem leżał w BGA, to po schłodzeniu raczej by było jeszcze gorzej, a jest lepiej.
GanCegall napisał:
Mimo wszystko trzeba je wymienić, straciły swoją "moc"