logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Cougar 2.5 V6 - sam włącza się po nałożeniu klemy, nie gaśnie

Riso1929 27 Gru 2018 11:12 927 1
REKLAMA
  • #1 17654221
    Riso1929
    Poziom 1  
    Witam. Mam problem z fordem cougarem 2.5 V6. Kupiłem go 3tygodnie temu. Sprzedający powiedział mi że problem z elektroniką. Cos brało prąd. Musiałem odłączać Kleme na noc. Po nałożeniu klemy mija 5sekund bez włożonego kluczyka włączała się dmuchawa i świeciły się włączniki od szyb. Nie mogłem odpalić auta. Po naciśnięciu pedala hamulca albo szyby wszystko się wyłączało i mogłem odpalić silnik, bo wcześniej kręcił i nie odpalał. Ostatnio klemy nie zdjalem. I rozładował się akumulator. Po naładowaniu akumulatora problem jest już sporo większy. Odpaliłem go pojeździłem trochę wjeżdżam do siebie próbuje go zgasić a on dalej chodzi z wyjętym kluczykiem. Mogłem pojechać do sklepu bez kluczyka w stacyjce. Gdy już udało mi się zgasić go na biegu. Mogłem bez kluczyka otwierać szyby i zamykać dmuchawa pracuje co to może być mam zamiar udać się do elektromechanika ale wolę wiedzieć +/- co to może być bo u mnie w okolicy większość mechaników robi poprawnie działające rzeczy i dodatkowo liczy. Więc koszty niepotrzebne wolę ograniczyc. Będę wdzięczny za pomoc. Przepraszam za tak chaotyczny post ale trudno to opisać w normalny sposob. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • VID_20181223_210013.mp4 (63.19 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17654247
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6652
    Wygląda na to że masz ciągle zasilany plus po zapłonie, przyczyn może być multum lub jeszcze więcej . Jeśli radio masz nieoryginalne zacznij od jego odpięcia . Inaczej pozostaje żmudne szukanie. Przez net nic mądrego nie doczytasz.
REKLAMA