logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z uszkodzonego pliku mp4 z kamery monitorującej?

MarekOtt 27 Gru 2018 20:39 789 6
REKLAMA
  • #1 17655948
    MarekOtt
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam.

W noc wigilijną, próbowano mi ukraść kamerę monitorującą parking przed kamienicą. Na szczęście złodziejowi nie udało się zerwać kamery, ale jego próba jej wyrwania spowodowała jakiś chwilowe uszkodzenie.

Kamera nagrywa do formatu mp4, pliki z interwałem 10 minutowym. Niestety plik na którym najprawdopodobniej widać złodzieja, został uszkodzony, być może przez wspomnianą próbę wyrwania kamery. W pliku na pewno zapisały się jakieś dane, bo jego wielkości wynosi 14 MB.

Czy ktoś mógłby pomóc, w odzyskaniu jakichkolwiek danych z tego pliku ? Będę wdzięczny.

Plik mogę przesłać na serwer, mogę też wysłać na maila.

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 17655964
    SGdata

Poziom 27  
    Ocena: 179
    Prześlij plik. Zobaczymy co zawiera.
    Konto firmowe:
    SGdata
    Spacerowa 90, Gliwice, 44-141 | Strona WWW: https://sgdata.pl
  • REKLAMA
  • #3 17655976
    MarekOtt
    Poziom 10  
    SGdata napisał:
    Prześlij plik. Zobaczymy co zawiera.

Link
  • #4 17656209
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1071
    Przydałby się jakiś (krótki) nieuszkodzony film z tej kamery do porównania. Nie ma samych 00 czy ff w Hexedytorze więc szansa jest.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 17672900
    sadownik2007
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Poniższy URL za 6$ odzyskuje ten materiał - pozostaje skalkulować koszty albo szukać dalej narzędzi.
    Link
    EDIT dla potomnych: Poszukałem i poniższy soft recover_mp4 daje radę :)
    Link
  • #7 17674665
    MarekOtt
    Poziom 10  
    Dziękuję bardzo, sprawdzę .. choć już na zdjęciach widać że chyba to jednak nie człowiek urwał moją kamerę ..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z uszkodzonym plikiem mp4 z kamery monitorującej, który mógł zawierać nagranie złodzieja. Plik o wielkości 14 MB został uszkodzony podczas próby kradzieży kamery. Uczestnicy dyskusji zaproponowali przesłanie pliku do analizy oraz zasugerowali, że przydatny byłby nieuszkodzony film do porównania. Wskazano również na oprogramowanie recover_mp4 jako potencjalne narzędzie do odzyskiwania danych. Użytkownik podziękował za pomoc i wyraził wątpliwości co do przyczyny uszkodzenia kamery.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA