O kurteczka! Ale skomplikowana ta funkcja użytkownika - muszę przeanalizować... Dziękuję!
Aczkolwiek nie do końca mi to załatwia sprawę... To co „wymyśliłem”

to wykaz farb. Dany kolor może być produkowany przez różnych producentów, a ci z kolei dla tego samego koloru stosują różne własne oznaczenia firmowe. I tak np. (z tego mojego zrzutu ekranu) puszeczka z kolorem „red brown” u producenta X ma oznaczenie „H47”, u producenta XX - „MMP-012”, a u jeszcze innego XXX - „XF-64”. Ten konkretny kolor posiadam od producenta XXX - dlatego „XF-64” jest na zielono. W zaproponowanym przez Ciebie rozwiązaniu widzę, że posiadam kolor „red brown” ale NIE widzę od jakiego producenta, dlatego że cały rząd wypełnia się na zielono...
Nie twierdzę, że to musi być rozwiązanie z wykorzystaniem „formatowania warunkowego”, nie wiem, nie jestem aż tak biegły w funkcjach... Mało tego - być może podszedłem do tematu od d... strony

na zasadzie skojarzeń, że gdzieś kiedyś widziałem jak działa „formatowanie warunkowe” i MOŻE d się to tu wykorzystać... Skoro napisałeś, że się nie da - a widząc skomplikowanie zaproponowanej funkcji widzę, że mam do czynienia z fachowcem - to nie mam żadnego powodu Ci nie wierzyć, tylko podziękować za sprowadzenie na ziemię
Druga rzecz - na Twoim zrzucie ta funkcja wygląda normalnie, po otwarciu w moim LibreOffice (6.1.4.2) daje taki wynik: