Interesuje mnie budowa monitora studyjnego. Może są jakieś standardowe wymiary ? Ma być to monitor pasywny tj, bez wbudowanego wzmacniacza. Nie mam jeszcze konkretnych głośników. Napewno nie będą one drogie, biorę pod uwagę jak narazie standardowe Tonsile.
Chyba, że znacie jakieś inne w podobnej cenie tudzież lepsze od Tonsili ?
Może jakiś link na Allegro. Dzięki!
Wrócę jednak do budowy monitorów.
Będe ich używał w bardzo małym pomieszczeniu tj 2.5 metra na 2.5. Odległość "producenta" od monitora to z jednej strony ok 60 cm a z drugiej ok 40 cm ( akurat to rozstawienie mogę jeszcze zmienić na większe jeśli śmiesznym jest to co napisałem ). Absolugnie nie chcę aby "to dudniło". Ma być to coś skromnego ale czysto brzmiącego ponieważ amatorsko zajmuję się tworzeniem kompozycji jazzowo/poetycznych a co za tym idzie, dudnić to nie musi ;]
Będe dozgonnie wdzieczny za pomoc. Może nawet przeczyta ten post ktoś, kto ma rozrysowany przykładowy monitor i może wysłać
pozdrawiam
Ps. Chciałbym dzisiaj po południu zająć się już cięciem desek
na monitory, fajnie gdyby ktoś do tego czasu odpisał z konkretnym pomysłem, pomocą.
Zapomniałbym. Niestety muszę używać sklejki
Chyba, że znacie jakieś inne w podobnej cenie tudzież lepsze od Tonsili ?
Może jakiś link na Allegro. Dzięki!
Wrócę jednak do budowy monitorów.
Będe ich używał w bardzo małym pomieszczeniu tj 2.5 metra na 2.5. Odległość "producenta" od monitora to z jednej strony ok 60 cm a z drugiej ok 40 cm ( akurat to rozstawienie mogę jeszcze zmienić na większe jeśli śmiesznym jest to co napisałem ). Absolugnie nie chcę aby "to dudniło". Ma być to coś skromnego ale czysto brzmiącego ponieważ amatorsko zajmuję się tworzeniem kompozycji jazzowo/poetycznych a co za tym idzie, dudnić to nie musi ;]
Będe dozgonnie wdzieczny za pomoc. Może nawet przeczyta ten post ktoś, kto ma rozrysowany przykładowy monitor i może wysłać
pozdrawiam
Ps. Chciałbym dzisiaj po południu zająć się już cięciem desek
Zapomniałbym. Niestety muszę używać sklejki