logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przeflashować martwy Siemens C65 po nieudanym serwisie?

revolt 04 Wrz 2005 02:45 1314 8
REKLAMA
  • #1 1790232
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    witam i z góry dziękuje za odpowiedź.
    z zasady (raz się za MC60 wziąłem- bootcore i te inne) omijałem siemensy ale kiedyś zacząć trzeba. problem jest taki- dostałem c65 po wizycie w serwisie gwarancyjnym z notatką że po upadku- a nie spadł, po prostu się zacinał czasami. ale po powrocie zdechł całkiem. jak na mój gust coś im nie wyszło flashowanie. mam kabel serwisowy (samoróbka ale działa) i pytanie- postawię to &^%$*(*^ tym czy nie za bardzo? przeryłem już co mogłem i tak:

1) SWUP v12 i v50 pokazują "Could not Ping Mobile" a jak zrobię SKIP to:
    "Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 1"
    2) FUBA NIE WGRAM bo x65 flasher że nie może może boot cade odczytać i czy midletem bootcore jest zrobione

czyli tel nie umarł do końca bo łapią go programy.
    tyle o tym czytałem że się gubie powoli i jeżeli ktoś zna sposób jak to zrobić to proszę o pomoc. coś tam o SST czytałem ale się nie łapie o co chodzi i prosiłbym o wyjaśnienie tematu. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1790370
    mmate
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    jaka wersja softu?
  • REKLAMA
  • #3 1790471
    revolt
    Poziom 34  
    nie mam pojęcia, właściciel też nie wie :(
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1790508
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 41
    ostatnio postawilem c65 (nie wiedzialem jaka wersja) v15 fubu z TP przez SST 5.31... Moze mialem fuksa i telefon wstal po wgraniu v15, ale mozna zaryzykowac... Mam jeszcze fulla v33 pod sst...
  • #5 1790754
    revolt
    Poziom 34  
    ale do SSt jest klucz sprzętowy/kabel potrzebny czy jest jakaś wersja co pójdzie pod kablem na coma?
  • REKLAMA
  • #7 1790830
    revolt
    Poziom 34  
    oki. poprosiłbym jeszcze o fullflasha pod sst do c65. najlepiej jak najwyższą wersję bo nie mogę znaleźć.

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

może jakiś serwer z plikami po sst?
  • #9 1823606
    revolt
    Poziom 34  
    WYSTRCZYŁO KORPUS MOCNIEJ SKRĘCIĆ :d

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy martwego telefonu Siemens C65 po nieudanym serwisie gwarancyjnym, gdzie podejrzewa się błędne flashowanie. Telefon nie odpowiada na standardowe próby połączenia przez programy SWUP (v12, v50) i FUBA, które zgłaszają brak komunikacji z urządzeniem lub niemożność odczytania bootcore. Telefon jest wykrywany przez oprogramowanie, co wskazuje, że nie jest całkowicie uszkodzony. Proponowane rozwiązania obejmują użycie SST (Siemens Service Tool) w wersji 5.31 do wgrania pełnego firmware (fullflash) wersji v15 lub v33, co w jednym przypadku przywróciło działanie telefonu. Wymagany jest klucz sprzętowy lub odpowiedni kabel serwisowy do SST, jednak pojawiło się pytanie o możliwość użycia kabla na port COM bez klucza. Udostępniono link do SST 5.32 oraz pliki firmware c65_v33_lg1_full w dwóch częściach. Ostatecznie problem okazał się częściowo mechaniczny – mocniejsze skręcenie obudowy pomogło w przywróceniu funkcjonalności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA