Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] raz zimna, a raz ciepła woda

proletariat 03 Jan 2019 08:09 9753 5
Buderus
    proletariat
    Level 6  
    Witam, jakiś czas temu wymieniłem baterię w raz z deszczownicą na taką starego typu tzn.bez termostatu. Wszystko było dobrze do przedwczoraj. Kiedy odkręcam ciepłą i zimną wodę leci letnia, a następnie sama się zmienia, a to raz na zimną, a raz na ciepłą. Nie da się tego wyregulować. Co może być przyczyną? Wcześniej miałem baterię z termostatem, ale cały czas się psuła. Z tego co powiedział hydraulik zapychała się przez twardą wodę - zbierał się kamień i to on mi polecił wymianę bakterii na taką zwykłą. Proszę o pomoc co można z tym zrobić bo nie widzi mi się wymiana baterii średnio co trzy miesiące.
  • Buderus
    grzeskk
    Level 34  
    A może jest to mieszkanie w bloku i są skoki ciśnienia wody ciepłej i zimnej gdy ktoś wcześniej odkręci/zakręci kran na tym samym pionie, i wtedy leci ta woda która ma wyższe ciśnienie.
  • Buderus
    ireneusz1981
    Level 17  
    Napisz jaki dom/mieszkanie, jaka instalacja czy z dodatkowym obiegiem cyrkulacyjnym i pompą, jaki zasobnik CWU i jak podłączony, jaka temperatura wody może płynąć po odkręceniu ciepłej wody? Jak w bloku, to które piętro, a jak na przykład z ciśnieniem wody- jest dobre?
    proletariat
    Level 6  
    Ciśnienie wody jest dobre i nie mam z nim problemów. Wcześniej się tak nie działo. Poza tym w brodziku to jedyny problem, wszędzie jest ok. Nie wiem jakie są podłączenia dokładniej bo to mieszkanie w starych blokach z lat 60. Jak mogę to sprawdzić?
    proletariat
    Level 6  
    Wymieniłem baterię i dziadka. Po prostu się popsuła.
    proletariat
    Level 6  
    Wymieniłem baterię i działa. Po prostu się popsuła.

Dodano po 44 [sekundy]:

Wymieniłem baterię bo była popsuta.