logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka akumulatorków 18650 dziwna sytuacja

DwaLitry 05 Sty 2019 17:44 468 10
  • #1 17677960
    DwaLitry
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam Serdecznie mam taki problem,otóż kupiłem sobie z alledrogo latarkę czołową z akumulatorkami bailong.W zestawie była jedna ładowarka sieciowa do bezpośredniego wpięcia do latarki i ładowarka do samochodu.Sieciowa pochodziła chwilę po czym zrobiła się zimna a w środku płytka cała okopcona i gniazdko też.

Generalnie zostałem bez latarki.Dioda latarki juz ledwo świeci a akumulatorki mierząc miernikiem wykazują 3.9v.Po włożeniu do latarki i uruchomieniu jej akumulatorki wykazują 2.59v. Zamówiłem sobie dla próby ładowarkę z alledrogo taką za 15zł na dwa akumulatorki.Gdy wkładam akumulatorki do niej,ale jeszcze nie podłączam do sieci to już świeci mi się dioda zielona ładowarki.Po podłączeniu do sieci też dioda zielona czyli,że naładowane,ale jak jak one prawie nie świecą :/ :cry:

Sprawdziłem też miernikiem ładowarkę podłączoną do sieci,jeden koniec przewodu miernika dałem do spręzyny a drugi do drugiego końca i miernik pokazał 4.20v po obu stronach czyli napięcie tak jakby wychodziło z ładowarki to czemu rozpoznaje,że akumulatorki są niby naładowane jak latarka świeci już tak,że nic nie widać prawie
  • #2 17677977
    12pawel
    Poziom 34  
    Ocena: 696
    Wychodzi na to że akumulatorki są do bani.
  • #3 17678037
    DwaLitry
    Poziom 5  
    a czy da się w sklepie stacjonarnym kupić takie akumulatorki? bo na allegro są ale przesyłka kosztuje więcej niż one warte
  • #4 17678045
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17678096
    zbich70
    Poziom 43  
    Ocena: 6568
    DwaLitry napisał:
    z akumulatorkami bailong
    To chyba wszystko wyjaśnia...
    Powinieneś kupić akumatorki mahjong... :D
  • #6 17678112
    DwaLitry
    Poziom 5  
    sprawa wyjaśniona.Trafione akumulatorki.Znalazłem dwa stare z poprzedniej latarki i normalnie dioda czerwona zapaliła się w ładowarce.Tylko dlaczego spaliła się przy jednym ładowaniu ładowarka? ona wyglądała tak jak do telefonu i zakończenie miała takie jak by np do telefonu podłączał i okopciło mi gniazdko.
  • #7 17678118
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 17678121
    12pawel
    Poziom 34  
    Ocena: 696
    Gówniane uszkodzone akumulatorki + chińska ładowarka - To nie mogło się udać.
  • #9 17678140
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 17678431
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 17679288
    zimny8
    Poziom 33  
    Ocena: 502
    zbich70 napisał:
    DwaLitry napisał:
    z akumulatorkami bailong
    To chyba wszystko wyjaśnia...
    Powinieneś kupić akumatorki mahjong... :D

Wybrał bailong bo to biały smok, wśród akumulatorków.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ładowarką do akumulatorków 18650, która uległa uszkodzeniu po krótkim czasie użytkowania. Ładowarka sieciowa przestała działać, a w jej wnętrzu zauważono okopcenia. Akumulatorki, po naładowaniu, wykazywały niskie napięcie, co sugerowało ich uszkodzenie. Użytkownik zakupił nową ładowarkę, jednak ta również nie działała prawidłowo. W dyskusji zasugerowano, że problem mógł wynikać z niskiej jakości akumulatorków oraz ładowarki. Użytkownik znalazł stare akumulatorki, które działały poprawnie, co potwierdziło, że nowe akumulatorki były wadliwe. Wskazano również na możliwość użycia zasilacza od telefonu do ładowania akumulatorków.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA