logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo-Jbl - Połaczenie przez Bluetooth laptopa z glośnikiem mobilnym

GEORGE02 06 Sty 2019 17:47 2958 6
REKLAMA
  • #1 17680655
    GEORGE02
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Prosze o pomoc w uruchomieniu Bluetooth pomiedzy laiopem Lenovo32mb(Vista Home Premium) a glosnikiem mobilnym JBL GO2.
    Pragne nadmienic, ze laptop widzi Glośnik i we wlaściwościach jest Klucz dostępu włączony.Jednak audio jest nie przesylane.Sterownik w Viście do bluetooth z 27.03.2012.
    Liczę ,ze znajdzie się ktos kto pomoże mi rozwiązac ten moj problem byłbym b.wdzięczny gdyż wiele osob spasowalo.
  • REKLAMA
  • #2 17680748
    adamegah
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Na jakim dokładnie etapie jest problem?Radzę upewnić się, że moduł bluetooth obsługuje Headset lub Handsfree, sparować głośnik bez klucza dostępu i zrestartować komputer i głośnik.
  • REKLAMA
  • #3 17680861
    GEORGE02
    Poziom 10  
    Witam!
    Dzieki za szybki odzew nie weim jak sprawdzic moduł bluetooth obsługuje Headset lub Handsfree można prosic o podpowiedz ? a jezeli by nie ogslugiwal to jest jakas na to rada? Dzięki Pozdrowionko
  • #4 17681369
    adamegah
    Poziom 21  
    Podaj pełną nazwę modułu bluetooth i/lub ścieżkę wystąpienia urządzenia z menedżera urządzeń.
  • REKLAMA
  • #5 17681484
    GEORGE02
    Poziom 10  
    Nie wiem czy oto Ci chodziło , bo ja zamocny w tym temacie nie jestem , wiec tak:
    w Menażerze urzadzen po otwarciu mam Odbiorniki radiowe Bluetooth a w nich sa Broadcom 2045 Bluetooth 2.0+EDR USB Device i Moduł wyliczający Bluetooth firmy Microsoft dalej ścieżkę wystąpienia urządzenia odpowiednio USB\VID_0A5C&PID_2101\5&725DE24&0&2 i dla modułu wyliczajacego BTH\MS_BTHBRB\6&6534161&2&1
    Mysle ze to info jest własciwe jezeli sie pomyliłem wybacz i sprostoj .Pozdro.
  • REKLAMA
  • #6 17681588
    adamegah
    Poziom 21  
    Moduł powinien obsługiwać głośniki i słuchawki, zastosuj się do moich porad.
  • #7 17682306
    GEORGE02
    Poziom 10  
    Witam!
    Zastosowalem sie do Twoich porad tzn.sparowałem głośnik bez klucza dostępu (komunikat -Brak klucza dostępu) , zrestartowałem komputer i głośnik przykro mi jednak dalej brak przesylu muzyki przy pomocy bluetooth. Dzieki za szczere checi pomocy ,pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem laptopa Lenovo z głośnikiem mobilnym JBL GO2 przez Bluetooth. Laptop z systemem Vista Home Premium widzi głośnik, ale nie przesyła dźwięku. Użytkownik został poproszony o sprawdzenie, czy moduł Bluetooth obsługuje profile Headset lub Handsfree oraz o sparowanie głośnika bez klucza dostępu. Po wykonaniu tych kroków problem nadal występuje, a audio nie jest przesyłane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA