logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A6 C6 3.0TDI ASB brak napiecia na pompie paliwa

czenek 09 Sty 2019 23:51 6186 2
REKLAMA
  • #1 17689467
    czenek
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam koledzy!!! mam taki problem a mianowicie był zmieniany silnik w Audi a6 c6 2006r 3.0tdi manual Quatro i po wymianie silnika chcąc odpowietrzyć układ układ paliwowy ale oczywiście nie działa pompa paliwa i silnik nie odpala . (silnik kręci pali z plaka , pompa paliwa podłączona na krótko działa ale nie odpala silnik) VCDSEM chciałem wystartować pompę paliwa w baku ale oczywiście niema możliwości, dalej na pompie paliwa niema napięcia. bezpieczniki przekazniki są Ok. Dodam iż chciałem odpalić silnik bez zalanego płynu chłodniczgo i bez uzbrojonej czołówki aby sprawdzić czy zakupiony motor jest ok. czy ma to jakieś znaczenie ze nie jest pospinana czołówka i nie zalany jest płyn chłodniczy. Co może być przyczyną tego że niema napięcia na pompie paliwa??
  • REKLAMA
  • #2 18138684
    Robert SI
    Poziom 13  
    Ocena: 62
    Witam kolego ,rozwiazałes już problem z tą pompą ,
    u mnie podobnie jak u Ciebie to samo auto z tym samym silnikiem ,wymieniłem pompę w zbiorniku ale bez rezultatów ,auto nadal nie odpala ,zauważyłem że pompa nie daje ciśnienia ,ma taki mały dodatkowy króciec i jak go zaślepię to jest ciśnienie ,nawet 6 bar. ale paliwo pompowane wraca powrotem jak by ten zaworek nie trzymał i nie podaje do silnika ,nie mogę nigdzie znaleźć zasady działanie tego układu paliwa .Pozdrawiam
  • #3 18139357
    czenek
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    tak rozwiązałem przyczyną był czujnik położenia wału po prostu był niewpięty może i ty masz uszkodzony błędu czujnika oczywiście nie miałem.
REKLAMA