Cześć. Moja kamera Sony HDR-GW55 zasilana jest akumulatorami 3,6V 1050mAh 3,8Wh. Posiada wejście USB, jednak podczas ładowania nie ma możliwości kamerowania. Załączony zasilacz daje napięcie 5V. Ostatnio w moje ręce wpadł adapter do stałego zasilania kamery. Zamiast baterii jest adapter z kablem zakończonym USB. Zanim pomyślałem, podłączyłem do powerbanka.
Bawiłem się z minutę ale szybko wyłączyłem uzmysławiając sobie, że powerbank daje 5V. Kamerze jednak nic się nie stało. Pracowała normalnie. Pokazywała, że bateria jest pełna. Jednak boję się podłączać ponownie. Słusznie? Czy przy takiej różnicy sprzęt nie powinien się od razu uszkodzić, czy to raczej kwestia czasu? A może ma tolerancję (tak dużą?) i mogę tak ją zasilać?
Może ktoś mi poradzić?
Bawiłem się z minutę ale szybko wyłączyłem uzmysławiając sobie, że powerbank daje 5V. Kamerze jednak nic się nie stało. Pracowała normalnie. Pokazywała, że bateria jest pełna. Jednak boję się podłączać ponownie. Słusznie? Czy przy takiej różnicy sprzęt nie powinien się od razu uszkodzić, czy to raczej kwestia czasu? A może ma tolerancję (tak dużą?) i mogę tak ją zasilać?
Może ktoś mi poradzić?