logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EXCEL VBA wysyłanie maila (Prześlij dalej) na podstawie

luka_brazi 13 Sty 2019 09:56 1365 7
REKLAMA
  • #1 17696974
    luka_brazi
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Cześć,
    potrzebuję pomocy w napisaniu makra, który wysłałby maila o określonej treści na podstawie już wcześniej wysłanego o określonym i znanym temacie (z folderu elementy wysłane z outlook).
    Mam już makro, które tworzy i wysyła maila o określonym temacie i do określonych osób, chcę wysłać kolejnego maila do tych samych adresatów, z tym samym tematem ale jako "kontynuacja" korespondencji ze skrzynki maili już wysłanych, tak jak po wciśnięciu przycisku "PrześlijDalej".

Z góry dziękuje!!
    ł.
  • REKLAMA
  • #2 17697427
    clubs
    Poziom 38  
    Ocena: 406
    Pokaż kod który już masz.
  • REKLAMA
  • #3 17697846
    luka_brazi
    Poziom 7  
    Cześć, mam taki kod:
    Kod: VBScript
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17698044
    clubs
    Poziom 38  
    Sprawdź (wpisz nazwę swojego konta i temat tej wcześniej wysłanej wiadomości)

• REKLAMA
  • #5 17698667
    luka_brazi
    Poziom 7  
    HAAAA, działa !
    o to chodziło, SUPER, dzięki za pomoc !!!
  • #6 17715425
    luka_brazi
    Poziom 7  
    Cześć, jeszcze jedna prośba. Nie mogę sobie poradzić z treścią maila. Ten kod działa ok, ale pod warunkiem, że otwiera się mail bez treści. W momencie kiedy dodaje własną treść w kodzie w pozycji .Body = "treść" to otwiera się "nowy" mail z treścią, czyli nie jak chciałem jako "prześlij dalej" na podstawie maila ze skrzynki wysłanych elementów :(
  • Pomocny post
    #7 17716185
    clubs
    Poziom 38  
    Dodaj
  • #8 17717084
    luka_brazi
    Poziom 7  
    Działa....ale :( zmienia poprzedni format wszystkich czcionek w wiadomości, także tych że stopki :(

Dodano po 4 [minuty]:

Poradziłem sobie, zamiast .body użyłem .htmlbody :) super, dziękuję za pomoc!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w stworzeniu makra VBA w Excelu, które umożliwiłoby wysyłanie e-maili na podstawie wcześniej wysłanych wiadomości w Outlooku, z zachowaniem tematu i adresatów, jak przy użyciu opcji "Prześlij dalej". Po przedstawieniu swojego kodu, otrzymał wskazówki dotyczące przeszukiwania folderu "Elementy wysłane" oraz dodawania treści do wiadomości. Użytkownik napotkał problem z formatowaniem treści e-maila, który został rozwiązany przez użycie właściwości .HTMLBody zamiast .Body, co pozwoliło na zachowanie oryginalnego formatu wiadomości.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA