Szukałem dość długo i nic podobnego nie znalazłem więc postanowiłem opisać może ktoś pomoże, jest sobota jutro niedziela a servis dopiero na srodę!!!!
Przypadek jest następujący:
Po odkręceniu kurka w kranie z ciepłą wodą (piec na ogrzewaniu działa ok) jest chwilkę ciśnienie wody normalne po jakieś sekundzie spada i woda leci ciurkiem, oczywiście gorąca. Stało się to jak odkręciłem zaworek do czyszczenia na wejsciu zimnej wody.
Powiem że wcześniej z tą ciepłą wodą szału nie było ale można się było jakoś wykąpać teraz jest mały problem bo woda leci małym strumieniem.
po zakręceniu kurka z ciepłą wodą słychać jakby coś się napełniało w kotle i wskazówka na zegarze ciśnienia podskakuje i wraca na swoje położenie. potem jest to samo czyli po odkreceniu wody ciśnienie ciepłej wody jest chwilkę ok i włącza się piec ale po 2 sekundach leci naprawdę słabo.
Zimna woda leci ok.
napiszę co zrobiłem:
wyczyściłem filtr na wlocie wody,
wyczyściłem filtr w układzie ogrzewania,
wyczyściłem wymiennik z nagaru na zewnątrz,
dobiłem powietrze do zbiornika z tyłu bo było tylko 1bar (do 1,5)
może jakiś pomysł?
Przypadek jest następujący:
Po odkręceniu kurka w kranie z ciepłą wodą (piec na ogrzewaniu działa ok) jest chwilkę ciśnienie wody normalne po jakieś sekundzie spada i woda leci ciurkiem, oczywiście gorąca. Stało się to jak odkręciłem zaworek do czyszczenia na wejsciu zimnej wody.
Powiem że wcześniej z tą ciepłą wodą szału nie było ale można się było jakoś wykąpać teraz jest mały problem bo woda leci małym strumieniem.
po zakręceniu kurka z ciepłą wodą słychać jakby coś się napełniało w kotle i wskazówka na zegarze ciśnienia podskakuje i wraca na swoje położenie. potem jest to samo czyli po odkreceniu wody ciśnienie ciepłej wody jest chwilkę ok i włącza się piec ale po 2 sekundach leci naprawdę słabo.
Zimna woda leci ok.
napiszę co zrobiłem:
wyczyściłem filtr na wlocie wody,
wyczyściłem filtr w układzie ogrzewania,
wyczyściłem wymiennik z nagaru na zewnątrz,
dobiłem powietrze do zbiornika z tyłu bo było tylko 1bar (do 1,5)
może jakiś pomysł?