Witam, jest to mój pierwszy post, więc na początek chciałbym się przywitać

.
Mam taki sam problem jak opisany powyżej ale dodam parę słów od siebie.
Problem dotyczy Samsunga MM-E330D.
Wieża gra maksymalnie do 10 - 15 minut po czym występuję błąd PRIOT a następnie wieża się wyłącza. Bo kolejnym jej uruchomieniu jest to kwestia sekund i się wyłącza.
W instrukcji znalazłem sposób na sprawdzenie gniazda, według tego co podają, rezystancja pomiędzy gniazdem a masą urządzenia powinna wynosić 2Kohm. Załączam zdjęcie z testu.
Mój wynik to ponad 26KOhm, więc coś jest chyba nie tak, albo popełniłem gdzieś błąd.
I moje pytanie brzmi, czy jest jakaś szansa na namierzenie usterki, płytka jak dla mnie wygląda ładnie, czysto nie widać żadnych uszkodzeń.
Znalazłem w sieci używaną płytkę i co jest ciekawe, że zaraz po złożeniu mini wieży, grała ona tylko parę minut i wyskoczył ten sam błąd "PRIOT" po czym wieża się wyłączyła. Aktualnie mineły dwa tygodnie, po wymianie płytki, przez ten czas wieża leżała i łapała kurz, a ja postanowiłem napisać ten post, pomyślałem że może znajdzie się ktoś kto mi coś podpowie. Podczas pisania tego postu wieża gra bez zarzutów, więc mogę powiedzieć że na ten czas problem jest rozwiązany, ale skoro już na skrobałem tego posta to ponowie pytanie, czy może ktoś ma pomysł co się stało na starej płytce?
Pozdrawiam serdecznie