logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Indesit DSG 051 - migotanie diody Start/Pause po kilkudziesięciu minutach

kubwosz 23 Sty 2019 19:50 1803 4
REKLAMA
  • #1 17724503
    kubwosz
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Witam,
    Bardzo proszę o pomoc ze zmywarką, widziałem, że są podobne tematy, ale takiego nie znalazłem. Po włączeniu zmywarki działa przez kilkadziesiąt minut wydając nietypowe dźwięki (trochę jak przy gotowaniu wody), aż w końcu zaczyna migotać dioda Start/Pause. Woda wpływa, wypływa raczej poprawnie, nic nie wycieka. Woda zagrzewa się, poniżej daję link do filmiku, tam gdzie włożyłem rękę na dole było bardzo ciepło, na granicy poparzenia się. Model to Indesit DSG 051.
    https://youtu.be/zBAPOfDHolg

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17724597
    ArciwaldAGD
    Poziom 9  
    Witam. Czy słyszeć oznaki pracy pompy myjącej ?
  • REKLAMA
  • #3 17724613
    kubwosz
    Poziom 7  
    Nie jestem pewien jak ona brzmi. Na podanym filmiku można usłyszeć hałas, tylko taki dźwięk pojawia się podczas pracy zmywarki
  • REKLAMA
  • #4 17724659
    ArciwaldAGD
    Poziom 9  
    Zmywarki nie są dobrymi sprzętami, strasznie nie wdzięczne ale wygodne. Trzeba zacząć sprawdzać po kolei.

Zaczynami:
    1. Filtr w środku zmywaki, dobrze sprawdzić.
    2. Sokoro się nie włącza pompa myjąca (dźwięk typowy działania uderzenia wody o ścianki, zauważalny) pompa posiada kondesator mógł ulec awarii. Od razu sprawdzić węże od pompy myjącej.
    3. Hydrostaty lub Naczyńka z przełącznikami krańcowymi.
    4. Kosze dobrze wsadzić, sprawdzić na końcu koszy czy dobre dolega.

Ciężko określić, zmywarka ma swój cykl, typu wypompowuje wodę, nabiera, włącza się pompa myjąca. Nie dużo pomogę ale zawsze coś. Pompa myjąca może się włączać ale np. urwała się turbina elektronika nie czuję oporu wyłącza zmywarkę. Z zmywarkami nigdy nie jest łatwo :)
  • #5 17769085
    kubwosz
    Poziom 7  
    Pompa w zmywarce była zepsuta
REKLAMA