logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zmywarka Indesit DSG 051 - przerywa program i migają diody 1, 3, 4

MrOki 08 Wrz 2019 20:27 11106 10
REKLAMA
  • #1 18158239
    MrOki
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Zmywarka Indesit DSG 051 (ok. 8 lat) na każdym programie myjącym (poza płukaniem) przerywa pracę kilka minut po starcie, wypompowuje wodę. Migają trzy diody: dioda START/PAUSE, dioda mycia (pierwsza) i dioda zakończenia mycia (trzecia). Diody migają stale póki nie wyłączę. Przedmuchałem rurkę od hydrostatu (zgodnie z zaleceniem forumowiczów z innego tematu), wyczyściłem filtr na dolocie wody oraz filtry wewnętrzne. W instrukcji taki alarm nie jest opisany. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18158293
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 18158511
    MrOki
    Poziom 2  
    Zmywarka Indesit DSG 051 - przerywa program i migają diody 1, 3, 4
    Robo-technical napisał:
    Jak zaczną migać te diody to zrób im zdjęcie. Sekwencja świecenia wskazuje rodzaj błędu

Szybko migają.
  • REKLAMA
  • #6 18158592
    MrOki
    Poziom 2  

• REKLAMA
  • #7 18158829
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 18159055
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3812
    Robo-technical napisał:
    Jeśli koledzy myślą inaczej proszę o poprawienie mnie.
    Migające kody to jedno, a praktyka co Ci mówi?
  • #9 18160031
    MrOki
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc. Wymiana modułu wydaje się prosta. Tyle że moduł kosztuje jakieś 400 zł i nie jest pewne czy wymiana pomoże. Napiszcie proszę co byście zrobili w tej sytuacji.
  • #10 18598000
    Ski3
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam pytanie czy diagnoza z płytą główną się potwierdziła?
    Czy może to coś innego?
  • #11 18630929
    Ski3
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Taki błąd to awaria modułu elektronicznego i nie chodzi tu o panel sterowania, ten z pokrętłem i włącznikami. Uszkodzony moduł znajduje się na dole zmywarki, pod drzwiami. Dostęp do niego jest po dołu. Mi naprawił to lokalny serwis, pewnie coś tam przelutowali na płytce. Koszt 200zł

Podsumowanie tematu

✨ Zmywarka Indesit DSG 051 przerywa program mycia, wypompowując wodę i migając diodami START/PAUSE, mycia (pierwsza) oraz zakończenia mycia (trzecia). Użytkownik podjął działania, takie jak czyszczenie filtrów i przedmuchiwanie rurki od hydrostatu, jednak problem nadal występuje. Uczestnicy dyskusji sugerują, że migające diody mogą wskazywać na błąd F13, co sugeruje awarię płyty głównej. Wymiana modułu elektronicznego, który znajduje się na dole zmywarki, została zaproponowana jako potencjalne rozwiązanie, z kosztami naprawy wynoszącymi około 200-400 zł. Użytkownik poszukuje dalszych wskazówek dotyczących diagnozy i naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA