logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zaprogramowanie poszczególnych przycisków klawiatury.

Iks.igrek.zet 25 Sty 2019 13:31 1404 1
REKLAMA
  • #1 17729055
    Iks.igrek.zet
    Poziom 2  
    Witam,
    piszę z zapytaniem o możliwość przeprogramowania klawiatury USB. Posiadam laptopa i chciałbym żeby jego klawiatura działała jak działa dotychczas, jednak mam także starą klawiaturę USB która od kilku lat kurzy się w szufladzie. Naszedł mnie pomysł o przeprogramowaniu jej przycisków tak aby np. przy naciśnięciu klawisza [P] zamiast domyślnie pisać p, pisał przykładowo "kot" (ale tylko przy użyciu klawiatury USB) Oczywiście to tylko szybki przykład. Jeżeli znalazłby się ktoś kto mógłby rozwiązać mój "problem" - bardzo dziękuję :)

*Używam od dawna także programu Clavier+ który pozwala mi na tworzenie skrótów klawiaturowych, jednak podczas używania na co dzień
    klawiatury często skróty się "nachodzą" i przy pisaniu wychodzi niezrozumiały bełkot którego chciałbym unikać używając starej klawiatury
    będącej jednym wielkim skrótem.
    **Dodatkowo zaznaczę żę nie wiem czy aby na pewno wybrałem dobry dział forum bo jest ich naprawdę dużo ;)
  • REKLAMA
  • #2 17738921
    malik123
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Temat interesujący, czy Clavier+ potrafi ustalić skróty odmienne dla poszczególnych fizycznych klawiatur ?
    ps
    Też pytałem o możliwość mapowania klawiszy odzielnie dla poszczególnych klawiatur w tym wątku
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3523043.html
    niestety nikt nie wiedział jak to zrobić .
REKLAMA