logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działają piloty do bramy Came Fast po próbie rekodowania

manio.kolo 28 Sty 2019 11:49 1173 0
  • #1 17736626
    manio.kolo
    Poziom 6  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie forumowiczów. Mam następujący problem. Od pięciu lat posiadam siłowniki do bramy dwuskrzydłowej came fast płyta główna zf1, karta radiowa af43s pilot dwa kanały came top sztuki dwie który również obsługuje bramę garażową came v6000. Mianowicie pewnego dnia posypał się jeden pilot i nie mogłem otworzyć bramy dwuskrzydłowe, a brame garażową mogłem. Dlatego zaciaglem wiedzy z instrukcji i za pomocą przycisku na płycie głównej zintegrowanej rozkodowany pilot, lecz wówczas rozkodowywal się drugi. No tak na zmianę robiłem( bo myślałem, ze mogę dwa piloty zakodowac za pomocą płyty głównej, ale już wiem, ze nie powinienem jeden pilot od drugiego ) i finalnie żaden teraz pilot nie działa. Po naciśnięciu przycisku zapamiętywania kodu radiowego cały czas miga dioda Led i nie słychać charakterystycznego kliknięcia. Resetu ba plycie glownej tez nie moge, wedlug instrukcji przytrzymanie przedmiotowego przycisku ponad 8 sekund daje reset wszystkich nadajników i wówczas dioda Led święci światłem ciągłym, a u mnie miga. Czy wiecie czy tkwi problem i co mogłem popsuć? Z góry dziekuje.
    Załączniki:
    • instrukcja_fast (3).pdf (928.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA