logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik H8513 w spawarce PowerMat - pulsujące napięcie po wymianie tyrystora

SemenBedryszko 29 Sty 2019 11:10 1182 1
  • #1 17739367
    SemenBedryszko
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.
    W spawarkę PowerMat mam ten sterownik z jakiegoś powodu wybuchł mi tyrystor. Wymieniłem tyrystor, tranzystor i mostek.sterownik ponownie działa i problem polega na tym że nie podaje napięcia płynnie tylko pulsuje. Nie znam się ani trochę na elektronice, wszystko robię na „Pis węch”. Wymieniłem jeszcze warystor i bez zmian dalej pulsuje. Zamierzam dalej wymieniać elementy na pis węch, ale pomyślałem sobie że poproszę was o pomoc. Kto wie może znajdzie się jakaś dobra dusza i coś mi pomoże.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    bt-gw190d_1e5c937.jpg
  • #2 17760064
    SemenBedryszko
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    SemenBedryszko napisał:
    Witam.
    W spawarkę PowerMat mam ten sterownik z jakiegoś powodu wybuchł mi tyrystor. Wymieniłem tyrystor, tranzystor i mostek.sterownik ponownie działa i problem polega na tym że nie podaje napięcia płynnie tylko pulsuje. Nie znam się ani trochę na elektronice, wszystko robię na „Pis węch”. Wymieniłem jeszcze warystor i bez zmian dalej pulsuje. Zamierzam dalej wymieniać elementy na pis węch, ale pomyślałem sobie że poproszę was o pomoc. Kto wie może znajdzie się jakaś dobra dusza i coś mi pomoże.
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    bt-gw190d_1e5c937.jpg

jestem trochę załamany brakiem jakiejkolwiek odpowiedzi :(
    może wkleję schemat tego sterownika
    Sterownik H8513 w spawarce PowerMat - pulsujące napięcie po wymianie tyrystora
    Załączniki:
    • bt-gw190d_1e5c937_2628043.jpg (6.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA