Witam !
Mam problem :/
Otóż chodzi tutaj o klawiaturę w laptopie.
(Tak na samym wstępie)
Model laptopa: Lenovo Ideapad 320-15IAP
System: Windows 10
Okres gwarancyjny: jeszcze 1 rok
Przejdźmy do rzeczy.
Tydzień temu w niedzielę przestała mi działać klawiatura w laptopie..
Nie została ona zalana, nikt w nią nie uderzał, żadne zwierzę na niej nie spało. Człowiek też
.
Nie wiem co się mogło stać.. kiedy włączyłem laptopa i chciałem wpisać hasło, to ta czynność była dla mnie niemożliwa. Dopiero gdy podłączyłem oddzielną klawiaturę, to mogłem zalogować się do systemu.
W niedzielę wieczorem po całym tym incydencie postanowiłem zrobić format laptopa, nic nie pomogło..
Jeżeli chodzi o klawiaturę w laptopie, to mogę rozjaśniać/przyciemniać ekran przyciskami funkcyjnymi F11-F12.
Do BIOS-u mogę wejść tylko za pomocą włożenia np. szpilki w odpowiednią "dziurkę" w obudowie laptopa.
Skróty klawiszowe typu F1+F12+FN nie działają..
Tak jak pisałem na górze, okres gwarancyjny mam jeszcze na rok, także nie chcę go rozkręcać, ponieważ np. w BIOS-ie mogę przechodzić pomiędzy każdą kategorią związaną z systemem czy podzespołami laptopa.
Także nie jestem pewien ale może to być coś poprzestawiane w BIOS-ie.
Sterowniki są najnowsze, a w BIOS-ie nic nie robiłem.
Jeżeli chcecie jakieś dodatkowe informacje na temat tego problemu, to proszę śmiało pisać
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam bardzo serdecznie !
Mam problem :/
Otóż chodzi tutaj o klawiaturę w laptopie.
(Tak na samym wstępie)
Model laptopa: Lenovo Ideapad 320-15IAP
System: Windows 10
Okres gwarancyjny: jeszcze 1 rok
Przejdźmy do rzeczy.
Tydzień temu w niedzielę przestała mi działać klawiatura w laptopie..
Nie została ona zalana, nikt w nią nie uderzał, żadne zwierzę na niej nie spało. Człowiek też

Nie wiem co się mogło stać.. kiedy włączyłem laptopa i chciałem wpisać hasło, to ta czynność była dla mnie niemożliwa. Dopiero gdy podłączyłem oddzielną klawiaturę, to mogłem zalogować się do systemu.
W niedzielę wieczorem po całym tym incydencie postanowiłem zrobić format laptopa, nic nie pomogło..
Jeżeli chodzi o klawiaturę w laptopie, to mogę rozjaśniać/przyciemniać ekran przyciskami funkcyjnymi F11-F12.
Do BIOS-u mogę wejść tylko za pomocą włożenia np. szpilki w odpowiednią "dziurkę" w obudowie laptopa.
Skróty klawiszowe typu F1+F12+FN nie działają..
Tak jak pisałem na górze, okres gwarancyjny mam jeszcze na rok, także nie chcę go rozkręcać, ponieważ np. w BIOS-ie mogę przechodzić pomiędzy każdą kategorią związaną z systemem czy podzespołami laptopa.
Także nie jestem pewien ale może to być coś poprzestawiane w BIOS-ie.
Sterowniki są najnowsze, a w BIOS-ie nic nie robiłem.
Jeżeli chcecie jakieś dodatkowe informacje na temat tego problemu, to proszę śmiało pisać

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam bardzo serdecznie !