logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić dostęp do menedżera zadań po infekcji wirusem i komunikacie o blokadzie

muir86 06 Wrz 2005 19:07 1305 4
REKLAMA
  • #1 1796545
    muir86
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam mam taki problem otoz szukajac seriala do 3d marka poinstalowaly mi sie trojany i wajrusy itp. mialem problem wielki antywir dal rade ale teraz po wcisnieciu kombinacji alt+ctrl+del wyskakuje mi komunikat: menedzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Jak to naprawic?
  • REKLAMA
  • #2 1796574
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Uruchom gpedit.msc i włącz
  • REKLAMA
  • #3 1796588
    muir86
    Poziom 16  
    a moglbym troche dokladniej prosic bo za bardzo nie widze tam takiej opcji
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1796644
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10422
    Chyba mozesz poswiecic chwile i odszukac stosowna opcje?

Wklej do notatnika:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
    "DisableTaskMgr"=-

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
    "DisableTaskMgr"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
    "DisableTaskMgr"=-

Zapisz jako fix.reg i uruchom.

Znalezienie tego w wyszukiwarce to chwila, ale oczywiscie lepiej napisac na forum...
  • #5 1796656
    muir86
    Poziom 16  
    kolobos jak zwykle sie czepia :P:P:P ale wielkie dzieki za pomoc

Moderowany przez jankolo:

Kolobos nie czepia się, tylko ma oczywiście rację. A jeżeli koledze podczas wyszukiwania zainstalowało się (samo, oczywiście), robactwo, to świadczy o "bardzo dobrym" zabezpieczeniu systemu. Temat zamykam

REKLAMA