logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Redmi 4A traci zasięg mimo napraw - czy to wina operatora?

Kimmey 04 Lut 2019 09:23 1944 2
REKLAMA
  • #1 17753631
    Kimmey
    Poziom 1  
    Witam,

Jak w temacie problem dotyczy zasięgu w Xiaomi Redmi 4A. Zdecydowałem się napisać osobny temat ze względu na to, że brakuje mi już pomysłu co można jeszcze zrobić, żeby zażegnać problem. Otóż telefon został zakupiony w marcu 2018 roku, po 3 miesiącach pojawił się problem z z zasiegiem- telefon łapie zasięg tylko na kilkanaście sekund i zaraz go ponownie traci. Dodam, że według telefonu zasięg zazwyczaj jest maksymalny, po próbie wykonania połączenia wyskakuje brak sieci. Telefon był dwukrotnie reklamowany, raz rzekomo została wymieniona antena GSM, za drugim razem został skalibrowany "moduł GSM". Żeby się upewnić, że to nie wina sieci zmieniłem dodatkowo kartę SIM, niestety problem dalej występuje. Proszę o poradę w tej sprawie, czy problem może jednak leżeć u operatora, czy to definitywnie usterka sprzętu.

Pozdrawiam,
    Adrian
  • REKLAMA
  • #2 17753692
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 470
    To definitywnie usterka telefonu dyskwalifikująca go jako sprawny, proszę oddać go do operatora czy sprzedawcy z żądaniem wymiany na nowy wolny od wad. Wcześniej można podejść do Rzecznika praw konsumenta z prośbą o poradę jak dokładnie postąpić.
  • #3 17753899
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Kimmey napisał:
    zmieniłem dodatkowo kartę SIM

Zmieniłeś ale na jaką, tego samego operatora czy innego?
REKLAMA