Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Xiaomi Redmi 4a - Brak sygnału.

12 Lip 2019 00:22 144 8
  • Poziom 11  
    Telefon nagle, bez zalania czy upadku stracił sygnał.
    Na chwilę łapieie zasięg, próbuje zadzwonić i traci sygnał.

    No tępy w tym temacie nie jestem, ale co mogło się stać, że tak jest?
    Podmieniłem karty SIM i to samo.
    Wyłączenie i włączenie nic nie daje.

    Spotkał się ktoś z czymś takim?
  • Poziom 34  
    Jest wiele przyczyn. Na początek przywróć ustawiania fabryczne. Jeżeli nie pomoże A masz gwarancję to skorzystaj.
  • Poziom 11  
    Przywróciłem ustawienia fabryczne i dalej to samo.
    Na moment łapie sygnał, a kiedy chcę zadzwonić traci sygnał.
  • Moderator - GSM
    Sprawdź na innej karcie, innego operatora.
  • Poziom 11  
    Już sprawdzałem, bez zmian.
  • Poziom 11  
    Jeśli już złapie zasięg to jaki? 3G czy LTE? Jeśli łapie tylko 3G to problem będzie leżał w gnieździe antenowym
  • Poziom 11  
    Dowiedziałem się, że problem tkwi w procesorze na płycie głównej.
    Trzeba go podgrzać aby się ponownie posługiwał.
  • Poziom 11  
    Gdyby był winny procesor to też telefon by się nie włączał normalnie, zacinałby się itd. Najpierw do sprawdzenia gniazdo sim, gniazda antenowe, kabel antenowy, dolna płytka, układ GSM, a na końcu procesor
  • Poziom 11  
    Wymieniłem płytkę dolną z gniazdem ładowania
    Ucieszyłem się, pokazał się sygnał, jednak po wybraniu numeru komunikat...o braku sieci.
    Ponownie zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych i i dziwi raz udało się nawiązać połączenie, po czym znowu lipa, brak sygnału.

    Hmmm🤔