logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki szybki laptop do gier kupić i czy ASUS TUF Gaming FX504GD to dobry wybór?

AlDaws 10 Lut 2019 17:19 525 9
REKLAMA
  • #1 17768069
    AlDaws
    Poziom 9  
    Witam, z góry zaznaczę, że w sprawach laptopów jestem ciemny jak górnych po szychcie.
    Zastanawiam się nad kupnem laptopa do 3 tysięcy złotych (mogę dołożyć z 2-3 stówki) i mam nadzieję że mi pomożecie w znalezieniu godnego egzemplarza.
    Moje wymagania to na pewno żeby go nie muliło, żeby się nie ścinał jak mój komputer "sprzed wojny secesyjnej". Na pewno będzie używany do gier. Mniej i bardziej wymagających.
    Nie wiem co mogę tutaj się rozpisać nawet, więc po prostu krótko zwięźle i na temat.
    1. Co mi możecie polecić w tych granicach cenowych?
    2. Według was opłaca się brać przez internet? Czy w sklepach stacjonarnych typu MediaExpert bądź innych?
    Puki co upatrzyłem sobie laptopa ASUS TUF Gaming FX504GD GTX1050 i5-8300H 8GB 1TB
    lecz nie wiem czy to dobry wybór, cena na allegro to około 3 tysiące złotych.

Proszę o pomoc. :)
    Pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #2 17770179
    toxicfaker
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    3K za tego Asusa to całkiem niezła oferta.

Za 3399 zł jest Dream Machines z lepszą grafiką - 1050 TI. Moim zdaniem warto dozbierać - taki sprzęt posłuży Ci dłużej i odpalisz na tym też nowsze tytuły.
  • REKLAMA
  • #3 17770482
    AlDaws
    Poziom 9  
    toxicfaker napisał:
    3K za tego Asusa to całkiem niezła oferta.

Za 3399 zł jest Dream Machines z lepszą grafiką - 1050 TI. Moim zdaniem warto dozbierać - taki sprzęt posłuży Ci dłużej i odpalisz na tym też nowsze tytuły.
    ©

Nigdy nie słyszałem o tej firmie, jest to dobra firma?
    Wiesz jak to jest z ludźmi... Boją się nowości... :D

@Edit

A co myślisz/myślicie nad tym laptopem?

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/lap...asus-fx504ge-e4393-i5-8300h-8gb-1tb-gtx1050ti

Nie wiem czemu ale spodobał mi się ten Asus względem wyglądu, lecz prosze doradzcie mi wzgledem parametrów.
  • #4 17770659
    Stever2
    Poziom 29  
    Ocena: 53
    GTX1050ti jest około 30% wydajniejszy względem GTX1050.
  • #6 17771917
    manioor
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    W tej cenie, wymieniony przez Ciebie jest bezkonkurencyjny. Zgadzam się z toxicfaker, że warto doinwestować do 1050ti, wydajność jest zauważalna.
  • REKLAMA
  • #7 17772033
    tuco27
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam , trochę przekracza budżet ale ma 1050Ti :
    Link
  • #9 17772458
    AlDaws
    Poziom 9  
    Ostatecznie skończyło się na tym że i tak dopłaciłem i tak... Otóż szukałem w sklepie że tak powiem z ręki do ręki a nie przez żaden internet ponieważ nie ma mnie zbyt często w domu a moi rodzice nie znają się na tym w ogóle więc gdyby przyszedł uszkodzony, to nie mógłbym go zwrócić, bo rodzice by nie sprawdzili w czasie odbioru nawet. Mam nadzieję że nie wtopiłem z tym wyborem, jest to mój pierwszy laptop i nie wymagam od niego nie wiadomo czego. Raz od czasu jakaś gra a tak podejrzewam filmy wlecą na jego ekran i portale społecznościowe. ;)
    Dziękuje wszystkim za pomoc i życzę Miłego Dnia ! :)
    https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/de...top-3779-17-i5-8gb-1t128ssd-1050ti-w1_1.bhtml
  • REKLAMA
  • #10 17772472
    AlDaws
    Poziom 9  
    Ostatecznie skończyło się na tym że i tak dopłaciłem i tak... Otóż szukałem w sklepie że tak powiem z ręki do ręki a nie przez żaden internet ponieważ nie ma mnie zbyt często w domu a moi rodzice nie znają się na tym w ogóle więc gdyby przyszedł uszkodzony, to nie mógłbym go zwrócić, bo rodzice by nie sprawdzili w czasie odbioru nawet. Mam nadzieję że nie wtopiłem z tym wyborem, jest to mój pierwszy laptop i nie wymagam od niego nie wiadomo czego. Raz od czasu jakaś gra a tak podejrzewam filmy wlecą na jego ekran i portale społecznościowe. ;)
    Dziękuje wszystkim za pomoc i życzę Miłego Dnia ! :)
    https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/de...top-3779-17-i5-8gb-1t128ssd-1050ti-w1_1.bhtml

Dodano po 12 [minuty]:

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał laptopa do gier w przedziale cenowym do 3000 zł, z możliwością niewielkiego dopłacenia. Zwrócił uwagę na model ASUS TUF Gaming FX504GD z kartą graficzną GTX 1050 i procesorem i5-8300H. Uczestnicy dyskusji sugerowali, że za tę cenę laptop jest dobrym wyborem, ale zalecali rozważenie modeli z kartą GTX 1050 Ti, która oferuje około 30% lepszą wydajność. Pojawiły się także propozycje innych modeli, w tym laptopów Huawei z serii MateBook oraz Dell z kartą GTX 1050 Ti. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na zakup laptopa w sklepie stacjonarnym, aby uniknąć problemów z ewentualnym zwrotem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA