logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GPS Tracker 102 - brak połączenia po zmianie karty na Play Internet

macgyver1590r 11 Lut 2019 20:19 936 6
REKLAMA
  • #1 17771036
    macgyver1590r
    Poziom 2  
    Witajcie posiadam tracker 102 używam go ale ostatnio chciałem zmienić kartę Play jako dzwonienia na kartę play internet
    i nie che się połączyć z siecią jak za mienie na wcześniejszą to śmiga od razu zaczyna kropka zielona mrugać a na tamtej karcie się sieci pomocy
  • REKLAMA
  • #2 17771085
    bsp5020
    Poziom 17  
    Ocena: 76
    A ta nowa karta nie ma ustawionego PINu? To ten sam operator? Bezpieczniej będzie jak jednak usuniesz telefon, bo ktoś złośliwy może dzwonić na ten nr i zeżre kasę.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17771099
    macgyver1590r
    Poziom 2  
    nie nie posiada pin tamta karta co działa jest jako na telefon ale posiada internet w sobie ale tom nową to jest typowo do laptopów i modemów ma takie sam chyba ustawienia działa karta i ma internet sprawdzałem
  • REKLAMA
  • #4 17771126
    bsp5020
    Poziom 17  
    A możesz włożyć tę nową kartę do innego telefonu i zadzwonić na nr? Co chcesz uzyskać ? TK używać z jakimś serwerem trackingowym czy chcesz po prosto dzwonić na tracker by ten odpowiadał smsem z aktualną pozycją w treści?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 17771142
    macgyver1590r
    Poziom 2  
    w telefonie działa dzwoniłem na nią sprawdzałem internet i działa po włożeniu do gps nie działa lampka zielona się świeci nie mruga co wiem to jak miga to się zalogował do sieci mam jeszcze mam jedną kartę internetową i tak samo nie działa wkładałem inną kartę telefoniczną i działa ale na internetowej typowo nie działa
  • #6 17771176
    bsp5020
    Poziom 17  
    Jeśli po minucie ciągłego świecenia diody w trackerze (nie mrugania!), dioda gaśnie to tracker nie jest w stanie zalogować się do sieci. Potwierdza to brak sygnału i niemożność dodzwonienia się na tracker. A możesz spróbować z kompletnie inną kartą jakiegoś prepaida od innego operatora za 5 zł?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 17771338
    macgyver1590r
    Poziom 2  
    ok jutro spróbuje dam znać pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z GPS Tracker 102, który przestał łączyć się z siecią po zmianie karty SIM na kartę Play Internet. Po włożeniu nowej karty, dioda zielona świeci się, ale nie mruga, co sugeruje brak połączenia z siecią. Użytkownik potwierdza, że karta działa w telefonie, ale nie w trackerze. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień karty, próbę użycia innej karty SIM oraz zwracają uwagę na możliwość braku sygnału. Użytkownik planuje przetestować inne karty SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA