logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio przenośne na słuchawki stereo -jakie kupić, i gdzie ?

mlodaada 07 Wrz 2005 14:50 2038 1
REKLAMA
  • #1 1798605
    mlodaada
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Jestem wiernym słuchaczem II pr. polskiego radia, niestety wszystkim w moim otoczeniu to przeszkadza, chciałbym więc zakupić dobrej klasy radio z dobrej klasy słuchawkami, którego mógłbym dowolnie długo i w dowolnych chwilach słuchać. Są dostępne odbiorniki z cyfrową głowicą i z analogową, prawdopodobnie chodzi tu o strojenie. Nie wiem co wybrać, zależy mi na dobrej czułości, filtrze przeciwzakłuceniowym ażeby można było odsłuchiwać w samochodzie, pociągu, no i żeby było nienaganne stereo z głębokim basem. Na co zwracać uwagę i jakiej firmy urządzenie najlepiej kupić?
  • REKLAMA
  • #2 1799791
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 790
    Nawiązując do Twoich wymogów:
    Urządzenia? - tylko firmowe (niestety te ceny...)
    Co? - każdy odbiornik, może być z MP3
    Za ile? - firmowe są droższe, choć jakość odbieranej stacji jest taka sama
    W pociągach? - Raczej będzie kłopot, bo przenośne odbiorniki jako antenę używają kabla od słuchawek. Jak z taką "anteną" wejdziesz do pociągu (klatka Faradday-a), to raczej stacje Ci znikną :(
    Głęboki bas? - do takiego odbiorniczka kup osobno słuchawki z prawdziwego zdarzenia. Polecam firmę "Sennheiser" ale modele produkowane TYLKO w Niemczech a nie w Chinach!!!
    Głowice? - teraz właściwie są tylko ze sterowaniem cyfrowym: programujesz i klikaniem zmieniasz stację a nie kręcisz gałkami :)

PS: Ja mam jakiegoś Chińczyka MP3+FM i do tego słuchawki Sennheiser i można się zdziwić jak gra radio!
REKLAMA