logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć drugi monitor VGA do karty z HDMI, DVI-D, DisplayPort?

Kamilzxx 13 Lut 2019 22:12 480 10
REKLAMA
  • #1 17776319
    Kamilzxx
    Poziom 6  
    Witam mam problem z podłączeniem drugiego monitora. Mianowicie mam w karcie 3 wejścia:
    -Hdmi
    -Dvi-D
    -Displayport
    Mam jeden monitor podłączony pod Hdmi i działa normalnie
    Drugi monitor ma wejście vga ale pod kartą graficzną nie ma tego wejścia więc kupiłem adapter Vga - Dvi-i ale w karcie jest Dvi-D więc pozginałem te styki jak na foto i wyszukuje monitor w kompie ale brak obrazu.
    Więc postanowiłem kupić adapter z Vga na Dvi-d i z Dvi-D na displayport ale tak wcale nie wyszukuje monitora :/ pomoże ktoś? Jak podłączyć drugi monitor VGA do karty z HDMI, DVI-D, DisplayPort? Jak podłączyć drugi monitor VGA do karty z HDMI, DVI-D, DisplayPort? Jak podłączyć drugi monitor VGA do karty z HDMI, DVI-D, DisplayPort? Jak podłączyć drugi monitor VGA do karty z HDMI, DVI-D, DisplayPort?
  • REKLAMA
  • #2 17776345
    barteksmrek
    Poziom 28  
    Ocena: 224
    Vga to sygnał analogowy a ty z karty masz wyjścia sygnału cyfrowego. Tani monitor z hdmi załatwi sprawę. Adapter nie przejściówka z vga na dvi-d ale to chyba droga sprawa. Monitor główny podłącz pod dvi-d lub dp a dodatkowy pod hdmi.
  • REKLAMA
  • #3 17776351
    Kamilzxx
    Poziom 6  
    Ale w głównym monitorze mam tylko Hdmi i Vga
  • #4 17776374
    barteksmrek
    Poziom 28  
    OK myślałem, że masz nowszy monitor. Musisz szukać adaptera aktywnego.
  • REKLAMA
  • #5 17776386
    Kamilzxx
    Poziom 6  
    Czy takie coś pomoże?

• REKLAMA
  • #6 17776396
    andrzej55
    Poziom 37  
    Ocena: 375
    Pierwszy monitor podłącz przez adapter DP(DisplayPort)do HDMI, lub DVI do HDMI a drugi przez aktywny konwerter HDMI do VGA.
  • #7 17776415
    barteksmrek
    Poziom 28  
    Nie ma różnicy przecież czy z hdmi do vga czy z dvi-d czy z dp musi tylko być aktywny. Po co jeszcze jeden adapter.
  • #8 17776461
    Kamilzxx
    Poziom 6  
    barteksmrek napisał:
    Nie ma różnicy przecież czy z hdmi do vga czy z dvi-d czy z dp musi tylko być aktywny. Po co jeszcze jeden adapter.

Napisałem do ciebie wiadomość
  • #9 17776462
    andrzej55
    Poziom 37  
    Ocena: 375
    Tak, masz rację barteksmrek. Wydawało mi się, że te z HDMI są bardziej dostępne/tańsze.
  • #10 17776468
    Kamilzxx
    Poziom 6  
    andrzej55 napisał:
    Tak, masz rację barteksmrek. Wydawało mi się, że te z HDMI są bardziej dostępne/tańsze.

Czyli wystarczy że kupię to? Z displayport na vga?
  • #11 17776473
    barteksmrek
    Poziom 28  
    Teoretycznie tak. Ja nigdy nie używałem takich adapterów. Mam trzy monitory odpowiednio podłączone. Trzeba poszukać w opiniach.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z podłączeniem drugiego monitora VGA do karty graficznej, która posiada wyjścia HDMI, DVI-D i DisplayPort. Pierwszy monitor jest podłączony przez HDMI, a drugi monitor z wejściem VGA nie jest wykrywany, mimo użycia adapterów VGA-DVI-D oraz VGA-DisplayPort. Uczestnicy dyskusji sugerują, że VGA to sygnał analogowy, a wyjścia karty są cyfrowe, co może być przyczyną problemu. Rekomendują użycie aktywnego adaptera HDMI-VGA lub DisplayPort-VGA, aby umożliwić prawidłowe połączenie. Wskazują również, że ważne jest, aby adapter był aktywny, aby zapewnić kompatybilność sygnałów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA