logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wysylanie danych pomiarowych poprzez modul gsm technologia sms

lucjanzgrabiny 15 Lut 2019 14:12 681 4
REKLAMA
  • #1 17779819
    lucjanzgrabiny
    Poziom 6  
    Witam. Podłączał ktoś taki moduł GSM?
    Jestem w trakcie montowania systemu zdalnego odczytywania temperatury i wilgotności.
    korzystam z czujnika dht 22 i arduino uno. Teraz chce podłączyć ten własnie moduł. Podpiąłem masę i zasilanie pod VCC_In.
    Pytania do was:
    Co muszę jeszcze podłączyć?
    Czy istnieje jakaś biblioteka, która wysle mi odczyt z czujnika przez SMS na podany numer telefonu?
    Odczyty mogą być wysyłane na jakiś serwer (najlepiej bezpłatny)pytanie jaki?
    Rewelacja byłoby zrobienie wizualizacji tej temperatury i wilgotnosci ( program?)?

Proszę o wyrozumiałość i szybkie odpowiedzi (bardzo zalezy mi na czasie)
    wysylanie danych pomiarowych poprzez modul gsm technologia sms wysylanie danych pomiarowych poprzez modul gsm technologia sms
  • REKLAMA
  • #2 17779859
    TvWidget
    Poziom 39  
    Ocena: 696
    lucjanzgrabiny napisał:
    Czy istnieje jakaś biblioteka, która wysle mi odczyt z czujnika przez SMS na podany numer telefonu?
    Rewelacja byłoby zrobienie wizualizacji tej temperatury i wilgotnosci ( program?)?

Jeśli dane wyślesz w postaci SMS to nie będzie jak ich odebrać na serwerze.
  • REKLAMA
  • #3 17779882
    lucjanzgrabiny
    Poziom 6  
    TvWidget napisał:
    lucjanzgrabiny napisał:

Jeśli dane wyślesz w postaci SMS to nie będzie jak ich odebrać na serwerze.

Masz jakies rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #4 17779888
    TvWidget
    Poziom 39  
    Ocena: 696
    Na serwer najlepiej wysyłać dane przez HTTP lub MQTT.
  • #5 17780189
    lucjanzgrabiny
    Poziom 6  
    Wie ktos jak to połączyć i wgrac biblioteke?
REKLAMA