logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Otwieranie portów, canyouseeme.org nie widzi portów

RookieSquatter 16 Lut 2019 15:14 903 13
REKLAMA
  • #1 17782186
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    Witam mam problem, ale nie wiem jak dokładnie to określić. Chciałbym otworzyć porty żebym w grach typu Call of Duty był napis NAT: Open.
    Gdy wchodzę na stronę routera i konfiguruję prawidłowo porty po włączeniu gry nadal mam napis NAT: Medium albo czasami Restricted.
    Podobny przypadek jest z moim publicznym adresem IP. Gdy chcę sprawdzić czy internet widzi moje IP dostaję informację:
    Error: I could not see your service on xx.x.xxx.xx on port (1177). Co mogę w tym przypadku zrobić?

Otwieranie portów, canyouseeme.org nie widzi portów123321.png (15.11 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Otwieranie portów, canyouseeme.org nie widzi portów123.png (187.34 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Otwieranie portów, canyouseeme.org nie widzi portów1233.png (134.49 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Otwieranie portów, canyouseeme.org nie widzi portów3232.png (197.98 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17782283
    szwagros
    Poziom 33  
    Ocena: 271
    Zacznij od podłączenia przewodu do portu WAN.

Dodano po 17 [minuty]:

A tak właściwie jak nie masz dostępu do anteny to nic nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 17782324
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Co ty chcesz przekierowywać skąd jak u ciebie nie ma WANu?
  • #4 17782379
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    Gdzue podłączyć WAN bo jestem zielony w tych rzeczach
  • REKLAMA
  • #5 17782433
    makosuu
    Zacznij może od tego skąd masz internet, jak dostarczany?
  • #6 17782547
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    ininininininininininin
  • REKLAMA
  • #7 17782841
    makosuu
    Tam napisane jest że każdy otrzymuje stałe publiczne IP więc jak ty masz to właściwie podłączone bez WAN? Masz dostęp do sprzętu dostawcy? I nie rób takiej głupoty, nie zamazuj prywatnych adresów bo aż boli, tym bardziej jeśli zamazujesz go tylko na jednym screenie a na innym już go widać. MAC też mogłeś oszczędzić bo to nie jest nic istotnego ani ważnego.
  • #8 17783363
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    co masz na myśli pisząc dostęp do sprzętu dostawcy
  • #9 17783421
    jprzedworski
    Ocena: 827
    RookieSquatter napisał:
    co masz na myśli pisząc dostęp do sprzętu dostawcy
    Ta "antena" na schemacie to z pewnością router Wi-Fi (z wbudowaną anteną) i tam należałoby szukać możliwości przekierowania portów.
    Wykonaj w komputerze polecenie np. tracert onet.pl i wrzuć tu wynik. Zobaczymy co jest po drodze.
  • #10 17783912
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    Otwieranie portów, canyouseeme.org nie widzi portów

Kiedyś po wpsianiu 192.168.88.1 przenosiło na stronę mikrotika teraz już nie, a nic nie zmieniałem
  • #11 17784558
    jprzedworski
    RookieSquatter napisał:
    Kiedyś po wpsianiu 192.168.88.1 przenosiło na stronę mikrotika
    Jakiego mikrotika? A wspomniałeś coś o mikrotiku wcześniej?
    Nic nie zrobisz, bo nie masz adresu publicznego. Są dwie sieci prywatne - twój LAN i prywatna sieć dostawcy.
  • #12 17784948
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    teraz już tego nie ma gdyż jest wgrane nowe oprogramowanie(tak mi to wytłumaczono), więc teraz dostęp jest tylko strony TP-Linka...
  • #13 17785356
    jprzedworski
    RookieSquatter napisał:
    teraz już tego nie ma gdyż jest wgrane nowe oprogramowanie(tak mi to wytłumaczono)
    Czego "tego" nie ma? Mikrotika czy sieci prywatnej? Ja widzę dwie kolejne sieci prywatne na twoim obrazku.
  • #14 17785557
    RookieSquatter
    Poziom 6  
    Nie ma już strony która umożliwiała mi wejście na stronę mikrotik'a po wpisaniu 192.168.88.1

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z otwieraniem portów w celu uzyskania statusu NAT: Open w grach, takich jak Call of Duty. Mimo prawidłowej konfiguracji portów na routerze, status NAT pozostaje Medium lub Restricted. Dodatkowo, użytkownik nie może zweryfikować swojego publicznego adresu IP na stronie canyouseeme.org, co wskazuje na problemy z dostępem do portów. W dyskusji poruszono kwestie związane z brakiem dostępu do sprzętu dostawcy, koniecznością podłączenia do portu WAN oraz problemami z dostępem do interfejsu routera Mikrotik. Użytkownik nie ma publicznego adresu IP, co uniemożliwia przekierowanie portów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA