Mój ekspres ma to samo. Tylko jak ma ustawione na maksymalną wielkość zmielonej kawy – parzy. Przy mniejszej ilości już nie parzy tylko wyrzuca i jest napis dosyp kawę.
Odgrzeje kotleta.
Ktoś rozwiązał ten problem, bo mój ciągle wywala ten sam komunikat, robi kawę tylko ze zmielonej kawy, a z ziarnistej za nic, mieli kawę jakieś 7 sekund po czym kończy komunikatem o braku kawy.
Nic nie daje zmiana grubości mielenia, na tą chwilę zresetowałem ekspres przez menu serwisowe i powiedzmy że działa, tylko jak długo.
Muszę się dostać do tej górnej części czy przypadkiem nie ma tam jakiejś krańcówki która nie styka że nie widzi kawy, nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Użytkownicy ekspresu Saeco GranBaristo HD8964 zgłaszają problem z komunikatem "brak kawy", mimo pełnego zbiornika. Wskazują na możliwe przyczyny, takie jak usterki silnika młynka, sprzęgła żarna, czy problemy z czujnikami. Niektórzy zauważają, że zmiana ustawień mielenia kawy nie przynosi poprawy. Resetowanie ekspresu przez menu serwisowe czasami pomaga, ale nie jest to trwałe rozwiązanie. Użytkownicy sugerują sprawdzenie górnej części urządzenia w poszukiwaniu uszkodzonych komponentów. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.