logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki monitor 27'' do gier kupić? Budżet 1200 zł.

Mietek2141 18 Lut 2019 09:09 546 7
REKLAMA
  • #1 17786339
    Mietek2141
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam, poszukuję dla syna monitora do gier. Niestety niezbyt się na tym znam.

Wymagania:
    - budżet do max 1200pln
    - wielkość 27'
    -możliwość powieszenia na ścianie

Monitor będzie służył głównie do gier, będzie też podpięta konsola.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17786401
    Mietek2141
    Poziom 11  
    Oczywiście czytałem tamten wątek, ale oprócz tego jednego AOC C27G1 więcej propozycji nie było.
  • #4 17786454
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    Bardziej chodziło mi o to żeby sprecyzować wymagania, bo to że ktoś napisze "bierz ten bo dobry" jest bez sensu. Każdy może mieć inne wymagania. Dobrze by było się zastanowić jaką rozdzielczość byś chciał, jaką matrycę, jakie odświeżanie.
    https://www.morele.net/wiadomosc/monitor-z-matryca-ips-tn-czy-va-jak-wybrac/1260/

No i jeszcze specyfikacja komputera by się przydała, żeby wiedzieć na ile można sobie pozwolić.
  • REKLAMA
  • #5 17786488
    Mietek2141
    Poziom 11  
    Syn teraz ma urodziny i chciałem kupić mu monitor, pod który przez chwilę będzie podpięta konsola ewentualnie mój laptop Dell Latitude E6420. Na zakończenie roku szkolnego ma obiecany nowy komputer stacjonarny w budżecie około 3,5tyś, więc pewnie coś w okolicach Ryzen 5 2600 3.9GHz + Radeon RX590. Niestety mój laptop nie pozwala na odpalenie zbyt wielu gier, więc nie jestem w stanie przewidzieć w jaki typ gier syn pójdzie.
  • #6 17786589
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    Skoro tak wygląda sytuacja to ja bym sugerował pójście w monitor FHD z wysokim odświeżaniem. A z tego co widzę na przykładzie sklepów x-kom i morele to według mnie niezbyt opłaca się kupować 27 calowe z matrycą TN, bo w porównaniu do VA to różnica w cenie znikoma. Ja bym kupił AOC C27G1, ale ja to ja. Na ścianie też da się zawiesić (BTW. mimo iż w większości przypadków w specyfikacji pisze, że w komplecie jest tylko kabel HDMI to jest też kabel Display Port - mówię tak na zapas). Może ktoś inny się jeszcze wypowie.
  • REKLAMA
  • #8 17789519
    lazania
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Jeżeli konsola jest nowej generacji to monitor z większą rozdzielczością. Jeżeli na nowym kompie grać będziecie w FPSy to 144HZ.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje monitora 27'' do gier w budżecie do 1200 zł, który będzie mógł być powieszony na ścianie. W odpowiedziach zasugerowano kilka modeli, w tym AOC C27G1, który oferuje wysokie odświeżanie i dobrą jakość obrazu. Podkreślono również znaczenie wyboru odpowiedniej rozdzielczości i matrycy, z zaleceniem monitorów FHD z wysokim odświeżaniem. W kontekście konsoli nowej generacji, sugerowano rozważenie monitorów o wyższej rozdzielczości. Użytkownik rozważał także model Acer KG271U, który oferuje różne opcje rozdzielczości i odświeżania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA