logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung + antena dvb-t - Telewizja analogowa naziemna w TV

MrBartosz91 19 Lut 2019 09:34 957 4
REKLAMA
  • #1 17788734
    MrBartosz91
    Poziom 2  
    Witam
    Mam pytanie odnośnie telewizora który odbiera tylko analogowy sygnał. Kupiłem naziemną antenę dvb-t pokojową i nie mogę odnaleźć żadnych kanałów. Tutaj pojawia się moje pytanie czy teraz tylko są już w naziemnej telewizji programy cyfrowe i przez to nie mogę odnaleźć programów żadnych na tym wiekowym telewizorze? jeżeli tak to czy gdybym kupił taki dekoder cyfrowy dvb-t i podpiął antenę a następnie podpiął do telewizora dałoby to coś? Czy jeśli telewizor może tylko odbierać sygnał analogowy jedynym wyjściem jest z kabla od jakiegoś dostawcy który zapewnia dostęp do kanałów analogowych?
  • REKLAMA
  • #2 17788749
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 364
    Tak, dziś już nie odbierzesz kanałów analogowych, tylko DVB-T MPG4, niektórzy operatorzy kablowi jeszcze nadają w analogu. Możesz spokojnie dokupić dekoder DVB-T.
  • REKLAMA
  • #3 17788816
    MrBartosz91
    Poziom 2  
    Czyli po zakupie tego dekodera i podłączeniu antena dekoder telewizor powinna telewizja odbierać na analogowym telewizorze?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17788979
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 364
    Tak, tylko sprawdź jakie wejście video ma TV, aby nie było problemów z podłączeniem. Niektóre odbiorniki DVB-T mogą nie mieć starszych złączy EURO.
  • #5 17789134
    MrBartosz91
    Poziom 2  
    ok dziękuje za pomoc a także podziękowałem kliknięciem pozdrawiam :)
REKLAMA