Mam wsad dwóch pamięci , który może pomoże . Ta sama płyta główna i ta sama matryca:
PANASONIC TX-32C200E
Płyta główna 17MB82S
Pamięć 25Q16, 25Q64
Matryca :VES315WNDS-2D-N11 , LSC320AP01-L04
Załączniki:
PANASONIC TX-32C200E.rar(9.24 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Mam pod ten model oprogramowanie na usb może się przyda warto spróbować przed wgrywaniem wsadów
Wyłącz telewizor z gniazda.
2. Rozpakuj plik do katalogu głównego kontaktu USB sformatowanego w systemie FAT32.
3. Włóż kontakt od telewizora.
4. Naciśnij przycisk "OK" na pilocie i przytrzymaj go wciśnięty, a następnie włącz telewizor w gnieździe. Gdy dioda LED zacznie migać, zwolnij przycisk OK na pilocie!
Załączniki:
17MB82_V.0.8.4_Core_Update.zip(9.02 MB)
Moja matryca to VES315 UNDS-2D-N11
Płyta moja się wypięła.Kupiłem płytę 17MB82S od JVC LT-32V550, która jest do matrycy VES315UNDL-2D-N11, ale mam obraz odwrócony i z solaryzacją.
Nie wiem czy T-con jest sprawny ,bo tv przywieziony z Niemiec uszkodzony.
Może ktoś ma jakiś dump do tej matrycy.Płyta 17MB82S ,pamięci SPI W25Q64 i W25Q16,matryca VES315UNDS-2D-N11
Płyta jest bez satelity.
Ustawiłem RGB i obraz jest przyzwoity,ale nie tędy droga,bo obraz jest odwrócony góra-dół.Sterowanie Gamma jest niewłaściwe,muszę szukać dumpu do tej płyty i matrycy.Płyta 17MB82s ,Spi W25Q64 i W25Q16 ,matryca VES315 UNDS-2D-N11.
Płyta bez satelity,może ktoś ma dump dla tej matrycy.
Sprawdź kolego bin z panasonica ale najpierw możesz też spróbować po przez wgranie przez usb pliku do płyty 17MB82S.
1.Włóż kolego pendrive z plikiem do usb .
2.Trzymaj guzik OK na pilocie .
3. Włącz wtyczkę zasilająca .
Spróbuj pierw wgrać po przez usb na tej pierwszej oryginalnej płycie .
Załączniki:
ve_mb82s_k.rar(9.11 MB)
✨ W dyskusji poruszono problem z telewizorem DUAL DL32F286P3, który ma płytę główną 17MB82S oraz matrycę VES315UNDS-2D-N11. Użytkownik zgłosił, że telewizor włącza podświetlenie, ale płyta główna nie reaguje na przełącznik. Inni uczestnicy podzielili się wsadami pamięci oraz doświadczeniami z podobnymi modelami, w tym z telewizorami Panasonic i JVC. Użytkownik znalazł rozwiązanie, wgrywając wsad z modelu Panasonic TX-40C200E, co naprawiło problem. Wskazówki dotyczące wgrywania oprogramowania przez USB również zostały podane. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.