logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres do kawy Miele CVA4060 - Zawiesza się podczas odkamieniania.

Kamil Nowak 20 Lut 2019 19:52 2085 2
REKLAMA
  • #1 17792604
    Kamil Nowak
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam problem z moim ekspresem. Podczas odkamieniania w końcowej fazie płukania wysadziło mi korki. Po włączeniu prądu chciałem powtórzyć proces gdyż ekspres nie dawał mi innego wyboru i wyświetlał się komunikat o procesie odkamieniania. Po włączeniu uruchamia się odliczanie"proces trwa 00.26". Nic się nie dzieje, brak dźwięków, brak płukania i tak aż do czasu odliczania "00.01" Potem tak zostaje i nic dalej nie chce ruszyć. Może ktoś z użytkowników miał taki problem i wie jak go rozwiązać w domowych warunkach. Podkreślę że ekspres jest świeżo po wizycie w serwisie... 2 miesiące. I zrobił 100 kaw na b. twardej wodzie. Pomocy! Ekspres do kawy Miele CVA4060 - Zawiesza się podczas odkamieniania.IMG_201902...193826.jpg (3.15 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 18189042
    daroo2
    Poziom 6  
    Witam , to jest taka wada tego modelu. Byłem kiedyś z ze swoim ekspresem w serwisie (problem identyczny jak u ciebie). Technik nacisną kilka razy( przycisk, bądz przyciski) zrobił to bardzo szybko. Na wyświetlaczu pojawiła się lista błędów , skasował błąd z numerem ....chyba 8 i po sprawie. Ale jak dokładnie wszedł w te funkcje nie chciał powiedzieć. Na pewno nacisną bardzo szybko kilku krotnie przycisk bądz przyciski które są po dwóch stronach wyświetlacza. Poza tym możesz już mieć problem z pompką wody ,są dwie i któraś może już nie pracować z pełną mocą. Jeżeli tak to po usunięciu błędu ekspres będzie działał ale problem po jakimś czasie wróci.
  • #3 18194218
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1786
    Jezeli byl w serwisie to prosze go oddac na gwarancji
REKLAMA