logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wyłączyć przymglone ramki akapitu w Word 2010?

bodyxx 28 Lut 2019 19:16 2670 9
REKLAMA
  • #1 17811106
    bodyxx
    Poziom 7  
    Ocena: 11
    Witam, mam problem w Wordzie 2010, a mianowicie żeby go objaśnić posłużę się opisem zastępczym. Mianowicie jeżeli napiszemy sobie jakiś tekst w Wordzie i go zaznaczymy a następnie wciśniemy przycisk wszystkie krawędzie to w dokumencie pojawiają się takie ramki zaznaczające akapit. To jest coś, co nie mogę wyłączyć ponieważ te ramki są takie "przymglone" i na wydruku ich nie widać. Przeszukałem wszędzie i nie mogę znaleźć rozwiązania, byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17811590
    Borygo123
    Poziom 28  
    Ocena: 189
    Zamieść jakiś obrazek jak to wygląda.
  • REKLAMA
  • #3 17811771
    bodyxx
    Poziom 7  
    Jak wyłączyć przymglone ramki akapitu w Word 2010?
    I tak jak na zamieszczonym obrazku jest taka ramka ale mniej widoczna i niewidoczna w podglądzie wydruku i podczas wydruku i tej ramki nie mogę wyłączyć.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 17811811
    Borygo123
    Poziom 28  
    Masz włączone obramowania. Zakładka Układ strony następnie obramowania i zaznacz brak
  • REKLAMA
  • #5 17811984
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    bodyxx napisał:
    a następnie wciśniemy przycisk wszystkie krawędzie

I po co? Nie wciskaj, to nie będzie ramek.
    To tak, jakbyś zaznaczył tekst, wcisnął przycisk B a potem dziwił się, że masz tekst pogrubiony.
    Jeżeli nie znasz przeznaczenia jakiejś funkcji programu, to albo jej nie używaj, albo przeczytaj instrukcję/pomoc do programu. I cała filozofia.
  • #6 17812008
    bodyxx
    Poziom 7  
    No to żeście mi pomogli z taką głupotą bym nie pisał, wyraźnie napisałem, że jest to taka ramka tylko jest przymglona i nie widać jej na wydruku to tak jak byście wcisnęli pokaż wszystkie znaczniki ułatwaijące pisanie ale ich nie widać później na wydruku, a to co mówicie to wiem chciałem wam zademonstrować tylko o co mi chodzi bo na tym komputerze tego nie mam tylko w pracy.
    pozdrawiam
  • #7 17812016
    Borygo123
    Poziom 28  
    To zrób print screen lub fotkę w momencie kiedy to będzie widoczne. Dołącz też przykładowy plik worda.
  • #8 17812840
    bodyxx
    Poziom 7  
    Jak będę w pracy to tak zrobię jak mówisz ale to nie wcześniej niż w poniedziałek.
  • #9 17819700
    bodyxx
    Poziom 7  
    Witam, trochę posiedziałem i znalazłem rozwiązanie trzeba było w opcjach zaawansowanych wyłączyć "pokaż granice tekstu"
    pozdrawiam
  • #10 17819702
    bodyxx
    Poziom 7  
    Witam, trochę posiedziałem i znalazłem rozwiązanie trzeba było w opcjach zaawansowanych wyłączyć "pokaż granice tekstu"
    pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Trzeba było w opcjach zaawansowanych wyłączyć opcję "pokaż granicę tekstu"
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z przymglonymi ramkami akapitu w programie Word 2010, które pojawiały się po zaznaczeniu tekstu i wciśnięciu przycisku "wszystkie krawędzie". Ramki te były niewidoczne w podglądzie wydruku. Po kilku sugestiach dotyczących wyłączenia obramowań, użytkownik ostatecznie znalazł rozwiązanie, które polegało na wyłączeniu opcji "pokaż granice tekstu" w ustawieniach zaawansowanych programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA