logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 5 po przekręceniu stacyjki pojawia sie błąd airbag i od razu idzie dym spod

JanuKam 05 Mar 2019 14:06 819 4
REKLAMA
  • #1 17821457
    JanuKam
    Poziom 1  
    Witam, auto jeździło normalnie i nic się nie działo. Rano przy przekręceniu klucza w stacyjce usłyszałem dziwny dźwięk, kontrolki przez chwile oszalały, po czym zniknęło wszystko i pojawiła się jakąś dziwna ikona jak kierownica informacja airbag błąd i nagle zaczął wydobywać sie dym spod kierownicy. Wyłączyłem stacyjkę, odczekałem chwilkę, po czym przy drugiej próbie przekręcania kluczyka w stacyjce od razu zaczęło dymić spod kokpitu i wyskoczył błąd airbag. Odłączyłem akumulator i teraz nie wiem, co dalej robić. Czy orientuje się ktoś może mniej więcej, jaka może być przyczyna i ewentualnie koszt naprawy? Jestem początkującym kierowcą i nie wiem, co robić dalej. Do warsztatu nie jestem w stanie go scholować, bo mam 25 km, co mam robić, proszę o pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17821869
    Albertomek
    Poziom 19  
    Ocena: 117
    Prawdopodobnie gdzieś jest zwarcie z masą. Masz groźbę pożaru, więc nie kombinuj tylko odprowadź go do elektryka (czy. odholuj). Chyba, że masz kogoś kto podjedzie.
  • REKLAMA
  • #3 17821916
    JanuKam
    Poziom 1  
    Nie, nie, nic nie kombinowałem, tylko nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale od razu odłączyłem akumulator. Czy możliwe jest aby gigantyczne opady deszczu i duża wilgoć, która miała miejsce parę godz wcześniej miała jakiś wpływ na to?
  • REKLAMA
  • #4 17822017
    Albertomek
    Poziom 19  
    Ocena: 117
    I nie podłączaj go.
    Wszystko jest możliwe.
  • #5 17822040
    piachu1994
    Poziom 39  
    Ocena: 1157
    Odłącz akumulator i zaciągnij samochód do elektryka.
    Odnośnie kosztów to cieżko stwierdzić
REKLAMA