logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AIO Enermax LiqFusion 240 RGB i Gigabyte B360M DS3H

krzychsob 05 Mar 2019 20:43 795 8
REKLAMA
  • #1 17822364
    krzychsob
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Panowie głupie pytanie jak mam podłaczyć do tej płyty Gigabyte B360M [url=]https://www.gigabyte.com/Motherboard/B360M-DS3H-rev-10#sp[/url]
    aio tej firmy 😀

gdzie mam wpiąć zasilanie od pompy na filmiku np jest pump fan a ja nie mam takiego złącza
    i chciałbym żeby było sterowanie rgb z poziomu programu a nie przez kontroler :/
  • REKLAMA
  • #2 17822405
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 17822416
    krzychsob
    Poziom 6  
    Tomequ123 napisał:
    Jak wstawisz poprawnie linki, to może będziemy umieli pomóc.
    poprawiłem chyba teraz dobrze, pomożesz kolego z tym podłaczeniem ?:(
  • REKLAMA
  • #4 17822460
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 17822477
    krzychsob
    Poziom 6  
    Tomequ123 napisał:
    Nadal jeden źle, ale ok.

Wentylatory przez przejściówkę normalnie do 4 pin wentylatora procesora, CPU FAN 1
    Jedno 4 pin widzę na dole płyty po prawej, tam musi iść pewnie pompa.
    A 3 pin jest pod PCI, sam dół płyty, po lewej.

i bede mogł sterować RGB z programu gigabyte?

wyczytałem ze to musi isc pod 5volt bo inaczej rgb na pompie spali sie...

możesz mi powiedziec gdzie na tej płycie jest 1 x RGB LED strip header
  • #6 17822503
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 17823004
    krzychsob
    Poziom 6  
    Zastanawia mnie czemu kupiłeś chłodzenie prawie dwa razy droższe od płyty, przecież procesora i tak nie podkręcisz, nieważne jaki by tam siedział.[/quote] niedługo będę zmieniał procek i płytę
  • REKLAMA
  • #8 17823296
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17823540
    krzychsob
    Poziom 6  
    Tomequ123 napisał:
    Ok.
    Udało się podłączyć?
    Na tym filmie wszystko jest pokazane, musisz znaleźć na płycie 4 i 3 pin płaskie.

nie udało bo na płycie 3 pin to spdif a 4 pin ma napiecie 12v wiec spali ledy na pompie chyba ze ja jestem jednak głupi :( mimo że moja płyta wspiera RGB fusion to ja nie wiem jak to podłaczyć a boje sie się zepsuje, w zalączniku jest instrukcja jak mozesz to zobacz co i jak :/
    Załączniki:
    • mb_manual_b360m-ds3h_1001_e.pdf (11.68 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, jak podłączyć chłodzenie AIO Enermax LiqFusion 240 RGB do płyty głównej Gigabyte B360M DS3H. W odpowiedziach sugerowane jest podłączenie wentylatorów do złącza CPU FAN oraz pompy do jednego z 4-pinowych złączy na płycie. Użytkownik obawia się, że podłączenie RGB do niewłaściwego złącza (12V) może uszkodzić podświetlenie. Wskazówki dotyczą również konieczności sprawdzenia instrukcji obsługi oraz możliwości sterowania RGB przez oprogramowanie Gigabyte, jednak użytkownik nie może znaleźć odpowiednich złączy na płycie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA