Witam,Jesteście moją ostatnią nadzieją przed kupnem karty dźwiękowej na PCI otóż od początku:
mój zestaw:
-Gigabyte ga-h61m-s2pv rev.2.0
-i5 2400
-8gb ram w dualu 1600(przez płyte 1333)
-Msi Gtx Gaming X 970
-Vero l2 500W
-brutus m10
-Spartan 3
Otóż parę dni temu kupiłem płytę główną z OLX'a Gigabyte ga-h61m-s2pv rev.2.0 (według ogłoszenia w pełni sprawna ale to się jeszcze okazało)
Na płycie było pogiętych z 7 pinów,które wyprostowałem i pomyślałem to chyba koniec problemów,lecz myliłem się.Płyta miała zbrickowany bios na którym moja 970 nie wstawała bo ekran freezowało na logo płyty na integrze i na starej karcie 9400gt płyta się 2 razy resetowała by za 3 pokazać ekran i wyłączyć i pętla,a na gtxie 550Ti samo co 970.Udało mi sie po 3 dniach odpalić dual bios i od razu flashowałem główny bios i tu już byłem na 100% przekonany ,że koniec problemów otóż nie tym razem i się okazało ,że 2 górne usb nie działają wraz z dźwiękiem.I teraz przechodzę do sedna sprawy:
-Audio włączone w biosie.
-sterownik zainstalowany.
-format był robiony na wszelki wypadek.
-różne biosy wgrywane.
A audio nadal nie działa i teraz pytanie czy to może być softwarowe uszkodzenie czy niestety na PCB ???
Wszystkie potrzebne informacje dostarczę jeżeli będzie taka potrzeba.
Nie zwrócę tej płyty bo;
-Po 2 rozmowach gość nie odbiera.
-na policje mi się nie chce iść.
-potrzebuje kompa ciągle.
mój zestaw:
-Gigabyte ga-h61m-s2pv rev.2.0
-i5 2400
-8gb ram w dualu 1600(przez płyte 1333)
-Msi Gtx Gaming X 970
-Vero l2 500W
-brutus m10
-Spartan 3
Otóż parę dni temu kupiłem płytę główną z OLX'a Gigabyte ga-h61m-s2pv rev.2.0 (według ogłoszenia w pełni sprawna ale to się jeszcze okazało)
Na płycie było pogiętych z 7 pinów,które wyprostowałem i pomyślałem to chyba koniec problemów,lecz myliłem się.Płyta miała zbrickowany bios na którym moja 970 nie wstawała bo ekran freezowało na logo płyty na integrze i na starej karcie 9400gt płyta się 2 razy resetowała by za 3 pokazać ekran i wyłączyć i pętla,a na gtxie 550Ti samo co 970.Udało mi sie po 3 dniach odpalić dual bios i od razu flashowałem główny bios i tu już byłem na 100% przekonany ,że koniec problemów otóż nie tym razem i się okazało ,że 2 górne usb nie działają wraz z dźwiękiem.I teraz przechodzę do sedna sprawy:
-Audio włączone w biosie.
-sterownik zainstalowany.
-format był robiony na wszelki wypadek.
-różne biosy wgrywane.
A audio nadal nie działa i teraz pytanie czy to może być softwarowe uszkodzenie czy niestety na PCB ???
Wszystkie potrzebne informacje dostarczę jeżeli będzie taka potrzeba.
Nie zwrócę tej płyty bo;
-Po 2 rozmowach gość nie odbiera.
-na policje mi się nie chce iść.
-potrzebuje kompa ciągle.