Mam oryginalny Imax B6 i po pewnym czasie użytkowania i nie wiem kiedy, to wieje 40p06 mosfet i potwierdziłem, że po ładowarka wieje niektóre z moich baterii, ponieważ napięcie zasilania wejściowego był zawsze na pinach wyjściowych, kiedy zaczynam ładowania dowolny tryb. Potem rozebrałem imaxa i zobaczyłem, że mosfet jest zwarty. Wymieniłem go na 50p06 i problem pozostał ten sam. Tylko jeśli go zdejmę, wygląda na to, że imax działa poprawnie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to za mosfet 40p06 i dlaczego nadal mam problem po wymianie złej części? pozdrawiam!
Dodano po 4 [godziny] 36 [minut]:
Witam ponownie.
Jestem tutaj ponownie, aby powiedzieć rozwiązanie mojego problemu, który w końcu znalazłem. Oprócz zwartego P Mosfet, był to również rezystor 10R i PNP sot32 tranzystor zwarty i po tym mój IMAX B6 działa ponownie!
.
Na zdjęciach widać też dodatek
do zmiany napięcia FAN na 5V. Mój był zepsuty i 15V wentylatora nigdzie nie mogę znaleźć. Teraz z zasilaniem 5V do FAN można używać wielu wentylatorów
Mam nadzieję, że to może pomóc większości z was!
Dodano po 4 [godziny] 36 [minut]:
Witam ponownie.
Jestem tutaj ponownie, aby powiedzieć rozwiązanie mojego problemu, który w końcu znalazłem. Oprócz zwartego P Mosfet, był to również rezystor 10R i PNP sot32 tranzystor zwarty i po tym mój IMAX B6 działa ponownie!
Na zdjęciach widać też dodatek
Mam nadzieję, że to może pomóc większości z was!