logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Oryginalne napięcie wyjściowe Imax B6, takie samo jak napięcie wejściowe, powodu

emoniz2007 17 Mar 2019 21:20 10353 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 17849427
    emoniz2007
    Poziom 1  
    Mam oryginalny Imax B6 i po pewnym czasie użytkowania i nie wiem kiedy, to wieje 40p06 mosfet i potwierdziłem, że po ładowarka wieje niektóre z moich baterii, ponieważ napięcie zasilania wejściowego był zawsze na pinach wyjściowych, kiedy zaczynam ładowania dowolny tryb. Potem rozebrałem imaxa i zobaczyłem, że mosfet jest zwarty. Wymieniłem go na 50p06 i problem pozostał ten sam. Tylko jeśli go zdejmę, wygląda na to, że imax działa poprawnie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to za mosfet 40p06 i dlaczego nadal mam problem po wymianie złej części? pozdrawiam!

Dodano po 4 [godziny] 36 [minut]:

Witam ponownie.
    Jestem tutaj ponownie, aby powiedzieć rozwiązanie mojego problemu, który w końcu znalazłem. Oprócz zwartego P Mosfet, był to również rezystor 10R i PNP sot32 tranzystor zwarty i po tym mój IMAX B6 działa ponownie!
    Oryginalne napięcie wyjściowe Imax B6, takie samo jak napięcie wejściowe, powodu Oryginalne napięcie wyjściowe Imax B6, takie samo jak napięcie wejściowe, powodu Oryginalne napięcie wyjściowe Imax B6, takie samo jak napięcie wejściowe, powodu Oryginalne napięcie wyjściowe Imax B6, takie samo jak napięcie wejściowe, powodu .

Na zdjęciach widać też dodatek :) do zmiany napięcia FAN na 5V. Mój był zepsuty i 15V wentylatora nigdzie nie mogę znaleźć. Teraz z zasilaniem 5V do FAN można używać wielu wentylatorów

Mam nadzieję, że to może pomóc większości z was!
  • REKLAMA
REKLAMA