logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja drukarki HP Deskjet 5150 - zawiesza się na etapie wykrywania urządzenia

Ahcinga 09 Wrz 2005 15:54 5110 2
REKLAMA
  • #1 1804292
    Ahcinga
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Po dwóch tygodniach nieobecności wróciłam do domu, próbuje drukować a tu niby się drukuje, bo głowica jeździ ale wychodzi czyściutka kartka. Przed wyjazdem było wszystko OK, więc się bardzo zdziwiłam.
    Puściłam stronę testową, co to drukarka sama z siebie drukuje i wydrukowało się, więc odpada zaschnięty tusz.
    Odinstalowałam sterowniki i próbuję instalować od nowa, instalacja dochodzi do momentu kiedy pojawia się komunikat żeby podłączyć drukarkę, więc podłączam i pojawia się okienko: "Wykryto nową drukarkę. Czekaj..." i tak czekam już ponad godzinę, więc myślę że chyba coś nie tak.
    Czy ktoś ma pomysł, w czym może być problem?
  • REKLAMA
  • #2 1804449
    hultaj
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Witam ja też miałem taki problem.
    Kiedy wyświetli się komunikat że wykryto drukarkę wejdz niczego nie anulując na pulpit prawym przyciskiem myszy na mój komputer następnie właściwości / sprzęt /menadzer urządzeń. Przy drukarce będzie "?" Kliknij na nazwę drukarki i aktualizuj sterownik wybierz lokalizację sterownika z płytki i uważaj aby wybrać polską wersję serownika. powinno zaskoczyć i instalacja pójdzie dalej.
    Powodzenia i pozdrawiam.
  • #3 1804669
    Ahcinga
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Nie mam drukarki w menedżerze urządzeń.
    Ale jeszcze raz usunęłam jakąś pozostałość po drukarce z "Drukarki i faksy" i oprogramowanie to co się zainstalowało, uruchomiłam ponownie kompa (dziwnie długo się uruchamiał) i w końcu zaskoczyło. Do tej pory nie wiem skąd się wziął ten problem, ale dobrze że już działa.
    Dzięki, Pozdrawiam.
    PS. Można zamknąć temat.
REKLAMA