Witam, kupiłem dysk ssd aby przyspieszyć moja już leciwa jednostkę posiadam takie problemy
1. Komputer nie chce wykryć pendrive z win 7 32/64 bit ani z win 10 64 dodam, że pendrive działa, win też okej bo robiłem format x razy ale dla pewności wgrałem na nowo system przez cmd, Rufusa 4 inne wersje, yumki (Jakoś tak) i nic, albo error dysk ale nie bootuje. Ale stwierdziłem że dane wrzucę na pendrive, hdd stary wyrzucę, a ssd zostanie, wiec wgrałem u kolegi na ssd Windows
2. Problem wygląda tak: podpinam nowy odpinam stary dysk odpalam PC nic black screen nie czyta go w boot ustawiłem go jako dysk 1 .
Jakieś sugestie jak to rozwiązać
Próbowałem nawet aktualizować bios , ale nie chce się zaktualizować, error.
3. Mam 4GB ram kingstone 1600 cl9 w bios pokazuje 1033 próbowałem zmienić ale PC nie wstaje gdy zmieniam to wiec zostawiłem auto
Mój sprzęt to:
Płytę główna: Asrock n68c-gs fx
Cpu: Amd Fx 6300 6x 3,5GHz 14MB cache
Ram: 4GB 1600 hyperX blu cl9
Gpu: Xfx radeon 7770 core edition
Zasilacz: 400 Bequiet bqt e6
Ssd; Goodram CX400
1. Komputer nie chce wykryć pendrive z win 7 32/64 bit ani z win 10 64 dodam, że pendrive działa, win też okej bo robiłem format x razy ale dla pewności wgrałem na nowo system przez cmd, Rufusa 4 inne wersje, yumki (Jakoś tak) i nic, albo error dysk ale nie bootuje. Ale stwierdziłem że dane wrzucę na pendrive, hdd stary wyrzucę, a ssd zostanie, wiec wgrałem u kolegi na ssd Windows
2. Problem wygląda tak: podpinam nowy odpinam stary dysk odpalam PC nic black screen nie czyta go w boot ustawiłem go jako dysk 1 .
Jakieś sugestie jak to rozwiązać
Próbowałem nawet aktualizować bios , ale nie chce się zaktualizować, error.
3. Mam 4GB ram kingstone 1600 cl9 w bios pokazuje 1033 próbowałem zmienić ale PC nie wstaje gdy zmieniam to wiec zostawiłem auto
Mój sprzęt to:
Płytę główna: Asrock n68c-gs fx
Cpu: Amd Fx 6300 6x 3,5GHz 14MB cache
Ram: 4GB 1600 hyperX blu cl9
Gpu: Xfx radeon 7770 core edition
Zasilacz: 400 Bequiet bqt e6
Ssd; Goodram CX400